Çorumlu Siyasiler Oy Kullandı

Çorum’da siyasi parti yöneticileri ve milletvekili adayları genel seçimler nedeniyle oylarını kullandı.

Çorumlu Siyasiler Oy Kullandı
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, oyunu Anadolu Lisesi’nde 1452 nolu sandıkta kullandı. Milletvekili Uslu, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Türkiye’de seçimlerin yenilendiğini hatırlatan milletvekili Uslu, “Bu seçimler inşallah ülkemizde istikrara katkı sağlayacak bir sonucu getirir. Bu gün bir tür demokrasi bayramıdır. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde katılımı bu kadar yüksek bir seçim yaşanmıyor. Sandıkları az önce gezdik ve gördük orada da katılım bir hayli yüksek bu seçim sonuçlarına olduğu kadar ülke meselelerine ilişkin toplumun ne kadar sahiplendiğini göstermesi bakımından önemli bir ölçüde olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre ülke genelinde her hangi bir olay olmamış olması son derece sevindiricidir. Biliyorsunuz çeşitli provokasyonlar bekleniyordu. Ama çok şükür şu ana kadar hiç kimse bu provokasyonlara tenezzül etmedi. Devletimiz de gereken tedbirleri aldı. Saat 17.00 den itibaren sandıklar açıldıktan sonra inanıyorum ki Türkiye’de ki bu istikrarsızlık ortamı yerini istikrara bırakacak ve Türkiye kalkınmaya gelişmeye kaldığı yerden devam edecektir. Bütün sandıklarda görevli olan arkadaşlarımı kutluyorum tebrik ediyorum” diye konuştu.

CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ise eşi Leyla Köse ve oğlu Onat Köse ile birlikte Bahçelivler İlkokulu’na geldi. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Köse, daha sonra 1089 nolu sandıkta oyunu kullandı. Köse, seçimlerin ülke için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Bahçelievler İlkokulu’nda sandık başına giden diğer siyasi de AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt oldu. Eşi Erkan Kurt ve oğlu İhsan ile sandık başına gitti. 1093 nolu sandıkta oyunun kullanan milletvekili Ceritoğlu yaptığı açıklama da, “Milletvekili genel seçimleri için oyumuzu kullandık. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlara vesile olur. Huzur içerisinde bir seçim süreci geçirdik. Seçim sürecini Çorum’a yakışan bir şekilde tamamladık. İnşallah seçim sonuçları da ilimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur” dedi.

Dışarıda Aynı okulda oy kullanan CHP’li milletvekili Köse ile okul bahçesinde karşılaşan Ceritoğlu, bir süre sohbet ederek, simitçiden aldığı simitleri milletvekiline ikram etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, oyunu Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda kullandı. Eşi Hatice Külcü ile 1429 nolu sandıkta oyunu kullanan Başkan Külcü, seçimlerin hayırlara vesile olması için temenni de bulundu.

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç’ta oyunu Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda kullandı. 1427 ve 1428 nolu sandıklarda oylarını kullanan Bekiroğlu ve Anaç’ı eşleri Ruzin Bekiroğlu ve Emine Anaç yalnız bırakmadı.

Bekiroğlu ve Anaç yaptıkları açıklama da, “Bugün ülkemiz çok önemli bir seçim günü geçiriyor. Huzur ve güven içerisinde Çorum’umuz adeta bir demokrasi şölenini yaşıyor. Bu demokrasi şölenine katkı sunan tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah AK Parti seçimlerin sonunda ’Tek Başına İş Başına’ diyecek. Çorum’da Türkiye’nin geleceğine vermiş olduğu oylarla destek olacak. 1 Kasım seçimlerinin ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından çok önemli bir eşik olacağını düşünüyorum. " ifadelerini kullandılar.
Kaynak: İHA