CHP İl Başkanı Esen Açıklaması

CHP İl Başkanı Semih Esen, genel seçimlerde CHP'nin oy oranı olarak bir kayıp yaşamadığını, fakat MHP ve HDP'nin seçmen tarafından cezalandırıldığını söyledi.

Antalya Adalet Sarayı'nda İl Seçim Kurulu'na yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Esen, seçim sonuçlarını ve milletin iradesini saygıyla karşıladıklarını, iktidar partisini de kutladıklarını belirtti.

İktidar partisinin baskı, kamu gücü ve maddi olanaklarla seçim kazandığını savunan Esen, şöyle konuştu:

"Bu başarılarından dolayı onları tebrik ediyoruz. CHP oylarını korudu. Gerek Antalya'da gerekse Türkiye genelinde oy oranı olarak biz bir kayıp yaşamadık. Fakat maalesef her şeye 'Hayır' diyen, hiçbir çözüm denkleminin içinde yer almayacağını beyan eden MHP ve bir türlü terörle arasına mesafe koymayı beceremeyen HDP seçmenden ceza gördü, cezalandırıldı. Neticede sonuç halkın iradesidir, herkes saygıyla karşılamak zorundadır, biz de aynı şekilde. Bu seçim sonuçlarının önümüzdeki günlerde Türkiye'ye neler yaşatacağını hep beraber yaşayıp göreceğiz. Ama açıkçası biz bu seçim sonuçlarında Türkiye'yi çok güzel şeylerin beklediği inancında değiliz. Umarız yanılırız, umarız baskı giderek artmaz, umarız terör problemi giderek artmaz."

Kaynak: AA