Can Dostlar Sıcak Yuva Arıyor

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, belediyenin bakımevinde kalan onlarca sevimli hayvan, kendilerine kucak açacak hayvanseverleri bekliyor.

Can Dostlar Sıcak Yuva Arıyor
Terk edilen ve sokakta kalan hayvanların koruma altına alındığı Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Bakımevi, duyarlı hayvanseverler için pet shopların alternatifi haline geldi. Karşıyakalı vatandaşlar, sene başından bu yana bakımevinde kalan 100’e yakın sevimli hayvanı sahiplendi. Golden Retriever, Rus Finosu ve Husky gibi özel cinslerin de aralarında bulunduğu onlarca hayvan ise bakım ve aşıları yapılmış olarak, hiçbir ücret ödemeden teslim alınabiliyor. Sahiplendirilen yavru köpeklerin zamanı geldiğinde kısırlaştırma işlemleri de belediye ekipleri tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. Kedi sahiplenmek isteyen vatandaşlara da hizmet veren Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşların 324 44 19 numaralı telefondan ulaşılabileceği bildirdi.

“TEK BEKLENTİLERİ SEVGİ”

‘Hayvan dostu belediyecilik’ anlayışıyla hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sahipsiz hayvanlarımız için daha yaşanabilir bir kent yaratmak adına çalışırken, sahiplendirme faaliyetlerimizi de titizlikle yürütüyoruz. Can dostlarımızın bizlerden tek istediği sevgi ve ilgi. Hayvanlarımızı sahiplendirirken tek kıstasımız bu. Onları hak ettikleri gibi sevip koruyabilecek, terk etmeyecek ailelere ihtiyaçları var. Sıcak yuvalarının kapılarını sadık bir dosta açmak isteyen gerçek hayvanseverleri bakımevimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA