Akranlarına Eğitim Veriyorlar

Düzce’de Çocuk Hakları Eğitici Eğitimlerinde yetiştirilen farklı okullarda eğitim-öğretim gören komite üyesi 10 çocuk okullarda Akran Eğitimleri veriyor.

Akranlarına Eğitim Veriyorlar
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çocuk Hakları Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde takip ve denetimi yapılmakta olan Çocuk Hakları Akran Eğitimlerine katılan 10 çocuk Akranlarına eğitim veriyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan Çocuk Hakları Komitesi çalışmaları kapsamında farklı okullardan komite üyesi çocukların katılımıyla "Çocuk Haklarının Tanıtılması ve Bilinçlendirilmesi ve Akran Eğitiminin Yaygınlaştırılması” konulu eğitim verildi.

Eğitimin ilki TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda, ikincisi Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli İl Yetişkin Temsilcisi Öğretmen AEP Formatörü Özlem Kibar koordinatörlüğünde Çocuk Hakları Başkanları ve Komite Üyesi Çocuklar tarafından verildi.

Akran Eğitimi veren komite üyesi Çocuk Hakları İl başkanları Elif Yağız ve Ali Atahan Aslantaş 20 Kasım 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Çocuk Hakları Başkanlığı seçimlerine Düzce’yi temsilen katılacaktır.
Kaynak: İHA