Büyükşehir İlçelerdeki Yatırımlarını Sürdürüyor

İlçelerdeki Yatırım Hamlesi programlarını Güneysınır ve Çumra ilçelerinde sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapılan tüm çalışmaların amacının Büyük Türkiye idealine ulaşmak olduğunu söyledi.

Büyükşehir İlçelerdeki Yatırımlarını Sürdürüyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde gerçekleştirdiği Yatırım Hamlesi programlarına Güneysınır ve Çumra’da devam etti. İlk olarak Güneysınır Kültür Merkezi’nin açılış programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyeler olarak Lider Ülke Türkiye yolculuğuna katkı yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Güneysınır’ın model ilçelerden biri olduğunu ve bu yapının daha da güçlenmesi için ilçe belediyesi ile birlikte çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Güneysınır bizlere her zaman en büyük desteği vermiştir. Bu da çalışmalarımıza güç katmaktadır” dedi.

Konuşmasında Büyükşehir’in Güneysınır’daki yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, açılışı yapılan kültür merkezinin yanında yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak Şehir Konağı’nın da yapımına kısa süre içinde başlanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Efe hep birlikte kültür merkezinin açılışını yaptılar. Başkan Akyürek, daha sonra ana cadde tanzimi çalışmalarını yerinde inceledi.

ÇUMRA ŞEHİR KONAĞI’NIN TEMELİ ATILDI

Daha sonra Çumra’ya geçerek Şehir Konağı temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Şehir Konağı’nın temeli ile birlikte prestij caddede asfalt serme işleminin de başladığını belirterek hayırlı olmasını diledi. Yapılan tüm çalışmaların amacının Büyük Türkiye idealine ulaşmak olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Lider ülke hedefine ulaşamazsak coğrafyamızda dökülmekte olan kanlar akmaya devam eder. 100 yıl önce coğrafyamızda Osmanlı barışı vardı. Şimdi tabloyu görüyorsunuz. Her tarafta emperyalistlerin savaşı var. Bütün bunlara dur diyebilecek Türkiye’den başka ülke yok. İnşallah Türk milleti olarak gücümüzü birleştirirsek lider ülke hedefine emin adımlarla yürümeye devam edersek, istikrarla ülkemizi güçlendirmeye devam edersek hiç endişe edecek bir durum yok. Bütün İslam coğrafyasına, Türk dünyasına barışı hakim kılma konusunda Türkiye tarihteki rolünü yeniden oynayacak. Büyük Türkiye yolculuğunun destekçileriyiz. Bütün çalışmalarımız bu hedef yönelik” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli de Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının Çumra’ya değer katacağını belirterek, “Çumra büyüdükçe Konya büyüyecek, Konya büyüdükçe ülkemiz büyüyecek ve bir başarı hikayesi ortaya çıkacaktır. Türkiye siyasi istikrarla büyümüştür. Bu istikrar yenilenirse büyümeye devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ile Şehir Konağı’na canlı bağlantı yapılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli ve Başkan Akyürek, programın ardından Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ana cadde düzenleme çalışmasını inceledi.
Kaynak: İHA