ABD'den eğit-donat açıklaması
ABD, IŞİD’le mücadele kapsamında Suriye’de taramadan geçirilmiş belirli muhalefet liderleri ve onların ünitelerine silah ve ekipman desteğinde bulunma kararı aldı.

Cook, açıklamasında, "Bu ilerlemeye ilaveten, Savunma Bakanı Ashton Carter, taramadan geçirilmiş belirli muhalefet liderleri ve onların ünitelerine teçhizat ve silah desteğinde bulunma talimatı verdi ki zamanla onlar hala IŞİD tarafından kontrol edilen alanlara daha güçlü girebilsin. Bu grupların katettiği aşamayı izleyeceğiz ve IŞİD'e karşı savaşlarında onlara hava desteği sunacağız" bilgisini paylaştı.
Bu liderlerin ve ünitelerinin teçhizatlandırılmasının Suriye'de IŞİD'e karşı sağlanmış olan ilerlemenin güçlendirilmesini sağlayacağını ifade eden Cook, açıklamasında Carter'ın, "Suriye'de IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasında yerel, harekete geçirilmiş ve kabiliyetli güçlerin başarısına bağlı olacağına inancımı sürdürüyorum. Bugün başlattığımız değişiklikler zamanla Suriye'de IŞİD ile mücadele eden kuvvetlerin muharebe gücünü artıracak ve IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılması kampanyamıza yardımcı olacaktır" değerlendirmesine yer verdi.
Cook, örgütle mücadele kapsamındaki koalisyona destek olan partnerlerine de teşekkür ederek, onlarla işbirliğini genişletmek ve derinleştirmek için çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti. Cook, "Bu programı değerlendirmeye devam edeceğiz ve uygun görüldüğü takdirde zamanla düzenlemeler yapmayı umuyoruz. En başından beri dediğimiz gibi, IŞİD'e karşı mücadele zaman alacak" ifadesini kullandı.
