Yaşama Yol Ver
Öğrencilerin Acil Sağlık Hizmeti konusunda temel bilgilerle donatılmasını amaçlayan ve 20 ilçede uygulanacak olan “Minik 112” projesinin tanıtım programı Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Servet Kocagöz’ün katılımıyla Atköy İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Balıkesir’de 112 hizmetlerine başlandığında 27 istasyon olduğunu ve ortalama 47 bin acil çağrıya hizmet verdiklerini hatırlatan Kaocagöz " istasyonumuz vardı ve ortalama 47 bin acil çağrıya hizmet vermiştik. Şimdi 43 istasyonumuz var, yıl sonuna kadar yaklaşık olarak 95 bin vakaya hizmet vermiş olacağız. Acil sağlık hizmetlerinin hem niteliğini arttırıyoruz, paletli ambulanslardan tutun, motosikletli ambulans deniz, uçak ambulansları ile hizmet çeşitliliğimizde arttırıyoruz. 24 saat hizmet veren 112 sevdalısı arkadaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum, onlar en zor şartlarda Balıkesir halkının hizmetindeler. Biz günlük 6 bin civarında çağrı alıyoruz, bunların 500 tanesi medikal, ama esasen 112’nin gitmesi gereken vaka sayısı aşağı yukarı 400-450 civarında. Gereksiz yere bir meşguliyet söz konusu. Biz bu tür eğitimlerle lüzumsuz çağrıların önüne geçeceğimize inanıyoruz. Bunun bir sonraki aşaması olarak da nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10’nuna afetlerde ilk yardım eğitimi vereceğiz"şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise "Bugün Sağlık Müdürlüğümüzle ortaklaşa olarak birlikte gerçekleştireceğimiz 112 Minik Acil projesinin tanıtımı için buradayız. Farkındalık oluşturulması adına bu projenin tanıtılması çok önemli"dedi.
Konuşmaların ardından 112 çalışmaları hakkında öğrencilere bilgiler verilerek, bir yaralının olduğunun 112’ye bildirilmesi ve ambulansla gelen ekiplerin yaptığı ilk müdahaleler tatbiki olarak öğrencilere sunuldu. Sunumun ardında etkinlik 112 ekiplerinin öğrencilere çeşitli hediyeler vermesi ile son buldu.
