Yalova'dan Kısa Kısa

Altınova'da kurs kayıtları başladı

Altınova Belediyesi tarafından kadınlara ve gençlere yönelik meslek ve beceri edinme kursu verilecek.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, gazetecilere yaptığı açıklamada, Altınova Belediyesi Sosyal İşler Birimine bağlı olarak gitar, halk oyunları, ebru, takı tasarım, ahşap boyama, kadınlara yönelik step ve aerobik gibi kurslar açılacağını bildirdi.

Kurslara katılmak isteyenlerin Altınova Belediyesi Kültür Merkezi Kent Konseyine 23 Ekim'e kadar müracaat etmelerini isteyen Oral, şunları kaydetti:

"Artık misafirlerimize ve gittiğimiz yerlerde muhataplarımıza kursiyerlerimizin yaptığı eserleri hediye ediyoruz. Kursiyerlerimizin yaptığı ebrular büyük beğeni topluyor. Kursumuzda, taşlar ve boncuklar kullanılarak bileklik, yüzük, kolye, küpe, halhal, şahmeran, broş, anahtarlık gibi aksesuarlar yapılıyor. Folklorcularımız da belediyemizi ve ülkemizi yurt dışında temsil ediyor. Gençlerimiz gitar çalmanın zevkini yaşıyor. Kadınlarımız sağlıklı bir yaşam için spor yapıyorlar. Halkımızın faydalı uğraşlar içinde olması bizim için oldukça önemli."

- Armutlu'ya mesire alanı yapılıyor

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, panoromik kafe ve mesire alanı yapımına başlandığını bildirdi.

Birkan, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin daha güzel bir yer olması için sürekli çalışma yaptıklarını belirtti.

Panoromik kafe ve mesire alanı sayesinde ilçenin dahada modernleşeceğini kaydeden Birkan, ekiplerin inşaat çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Kaynak: AA