Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 108 Ülkeden 720 Öğrenciye Türkiye'de Eğitim İmkanı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sürdürülen Uluslararası İmam Hatip, Uluslararası İlahiyat ve Konuk Öğrenci Programları kapsamında bu yıl 108 ülkeden 720 öğrenci Türkiye’de eğitime başladı.

Yeni eğitim-öğretim döneminde Uluslararası İmam Hatip Lisesi kapsamında 310 erkek, 55 Kız öğrenci olmak üzere 365 öğrenci, Uluslararası Konuk Öğrenci Programı kapsamında 100 lisans ve 50 yüksek lisans öğrencisi, Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında da 205 öğrenci ülkemize geldi.

Vakfın eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, TDV olarak hayri ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra eğitime de öncelik verdiklerini söyledi.



İnsanlığa faydalı nesiller yetiştirilmesi için gayret gösterdiklerini vurgulayan Tutkun, “Türkiye Diyanet Vakfı, eğitim hizmetlerine her seviyede katkıda bulunmayı kaçınılmaz bir görev kabul etmiştir. Kurulduğu tarihten beri; kendisine, ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve değerlerine bağlı, iç dünyasıyla barışık, yaşadığı topluma, ülkeye ve bütün insanlığa faydalı nesiller yetiştirilmesi için gayret sarf etmektedir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Uluslararası İmam Hatip öğrenci programı kapsamında, yurt dışından öğrencilere, Kayseri, Konya ve İstanbul’daki Uluslararası Anadolu İmam Hatip liselerinde lise düzeyinde eğitim imkânı sunduklarını belirten Tutkun, halen bu üç okulda 1.216 öğrencinin eğitim görmekte olduğunu kaydetti.

Program çerçevesinde bugüne kadar 686 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Tutkun, bu yıl da program kapsamında 310 erkek, 55 kız öğrenci olmak üzere 365 öğrencinin eğitime başladığını bildirdi.

Uluslararası Konuk Öğrenci Programı ile yurt dışındaki öğrencilere Türkiye’de üniversite eğitimi alma imkânı sağladıklarını vurgulayan Tutkun, dünyanın farklı ülkelerinden gelen 1.328 öğrencinin, İlahiyat Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gördüğünü söyledi.

Uluslararası Konuk Öğrenci Programı kapsamında şimdiye kadar İlahiyat Fakültelerinden 780 öğrencinin mezun olduğunu belirten Tutkun, “Bu yıl da 100 lisans ve 50 yüksek lisans öğrencisine eğitim imkanı sunduk” dedi.

Avrupa ülkeleri, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gurbetçi ailelerin din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında, gurbetçilerimizin yurt dışında lise eğitimini tamamlayan çocuklarının Türkiye’deki 6 İlahiyat Fakültesinde eğitim gördüğünü vurgulayan Tutkun, “14 ülkeden gelen 725 gurbetçi öğrencimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor ve öğrencilerimize burs veriyoruz. Program kapsamında bugüne kadar mezun ettiğimiz 1.070 öğrencimiz, yaşadıkları ülkelere dönerek din eğitimi alanındaki ihtiyaca cevap vermektedir. Bu yıl program kapsamında 205 öğrenci Türkiye’de eğitime başladı” diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın ümmetin derdiyle dertlenen, özgüveni yüksek, alanında uzman neslin yetişmesi için eğitime öncelik verdiğini vurgulayan Tutkun, “Vakfımız, Kur’an kurslarından, hafızlık eğitimine, İmam Hatip liselerinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlerimize sağlam bir din eğitimi vermek için çalışmaktadır. Eğitim faaliyetleri kapsamında, başarılı öğrencilere burs veren, yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite açan vakfımız, Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası Konuk Öğrenci Programı ile 108 ülkeden öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunarak milletler arasında gönül köprüleri kurmaktadır” dedi.

Tutkun, eğitim faaliyetlerini, Diyanet İşleri Bakanlığı (DİB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK), üniversiteler, İlahiyat Fakülteleri ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile işbirliği içinde yürüttüklerini vurguladı.
Kaynak: İHA