LDP Genel Başkanı Toker Açıklaması

"Bilhassa genç nesle, genç profesyonellere, esnafa ve iş adamlarına sesleniyoruz; Liberal Demokrat Parti'yi bir an evvel, hiç olmazsa Meclis dışında kalan partilerin en büyüğü haline getirecek, kamuoyunda dikkati çekecek bir yüzdeye taşımasını bekliyoruz bu seçimde, ondan sonra önümüz açılır diye inanıyorum"

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, genç nesle, genç profesyonellere, esnafa ve iş adamlarına seslenerek, "Liberal Demokrat Parti'yi bir an evvel, hiç olmazsa Meclis dışında kalan partilerin en büyüğü haline getirecek, kamuoyunda dikkat çekecek bir yüzdeye taşımasını bekliyoruz bu seçimde, ondan sonra önümüz açılır diye inanıyorum" dedi.

Toker, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türk milletini zor günlerin beklediğini, ekonomide göstergelerin iyi gitmediğini savundu. Büyümenin yavaşladığı, işsizliğin yavaş yavaş arttığı durumlarda devletin alması gereken tedbirlerden ilkinin, "parayı insanların cebinde bırakmak, vergileri azaltmak" olduğunu söyleyen Toker, harcamalardaki israfın da önlenmesini istedi.

Seçim pusulasında olmasına rağmen seçim barajını geçmeyen partilere dikkati çeken Toker,  şöyle konuştu:

"Türkiye'de, Meclis dışında kalan en büyük partinin yüzde 1 oyu vardır. Bu, bilinçli bir politikanın sonucudur. Basının tutumu, hazine yardımı, bunlar hep birer etkendir. Biz bir başka partinin taklidi, bir başka ideolojinin farklı bir versiyonu olan bir parti değiliz. Biz, Japonya'dan Kanada'ya kadar demokratik ülkelerde, yasamada veya yürütmede, mecliste veya koalisyonlarda, hükümetlerde yer alan bir evrensel doktrinin partisiyiz. Liberal demokrasinin partisiyiz Türkiye'de. Bizim bir başka benzerimiz yok. Bu çerçevede bilhassa genç nesle, genç profesyonellere, esnafa ve iş adamlarına sesleniyoruz; Liberal Demokrat Parti'yi bir an evvel, hiç olmazsa Meclis dışında kalan partilerin en büyüğü haline getirecek, kamuoyunda dikkati çekecek bir yüzdeye taşımasını bekliyoruz bu seçimde, ondan sonra önümüz açılır diye inanıyorum."
Kaynak: AA