İsrail'de Gerginlik

Afula kentinde bir kişi bıçaklı saldırı sonucu yaralandı

İsrail'in Afula kentinde bir kişinin uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada, "ülkenin kuzeyindeki Afula kentinde bir İsrail vatandaşının Filistinli bir kişi tarafından uğradığı bıçaklı saldırısı sonucu hafif yaralandığını" belirtti.

Eylemi gerçekleştiren kişinin polis ekiplerinin müdahalesi ile gözaltına alındığını aktaran Rosenfeld, bölgede aramalar yapıldığını kaydetti.

Öte yandan İsrail'in İbrani televizyonunun haberinde ise polisin açıklamasının aksine, söz konusu olayda 2 İsraillinin yaralandığı ve saldırganın kimliğinin henüz belirlenemediği ifade edildi.

Kısa süre önce İsrail polisi Doğu Kudüs'teki bir mülteci kampında 1 Filistinliyi kalbinden vurarak öldürmüş, 2'sini ise yaralamıştı.

Batı Şeria'da da bir Yahudi yerleşimcinin bıçaklanarak ağır yaralandığı, Tel Aviv'de de biri kadın asker, dört İsrail vatandaşını tornavidayla yaraladığı iddia edilen bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirilmişti.

Yine gün içerisinde İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te bir İsrail vatandaşı bıçaklanarak ağır yaralanmış, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Filistinlinin ise gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle İsrail yönetiminin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

İsrail, 1967'den beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.
Kaynak: AA