Doğu Kudüs'te Bir İsrailli Bıçaklandı

Bir İsrail vatandaşı Tel Aviv yönetiminin işgali altındaki Doğu Kudüs'te bıçaklanarak ağır yaralandı.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te bir İsrail vatandaşı bıçaklanarak ağır yaralandı.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, "25 yaşında bir İsrailli bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Polis saldırıyı gerçekleştiren 15 yaşındaki Filistinliyi olay yerinde gözaltına aldı" ifadelerini kullandı.

Rosenfeld, İsrail'e bağlı Kudüs Emniyet Müdürlüğü yakınında bıçaklanan kişinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtti. İsrail güçleri olayın gerçekleştiği karayolunu trafiğe kapatırken, polis helikopterlerinin de şehrin üzerinde aralıksız olarak uçtuğu gözlendi.

İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

Dün meydana gelen olaylarda İsrail polisi, bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla bir Filistinliyi vurarak öldürmüştü. Bir Yahudi yerleşimci de yine bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla Filistinli bir kadını vurarak ağır yaralamıştı.

Kudüs'ün güneyinde  Maale Adumin Yahudi yerleşim yeri yakınlarında da, İsrail askerleri Yahudi yerleşimcilere çarptığı iddiasıyla bir Filistinliyi vurarak yaralamıştı.

İsrail, 1967'den beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.
Kaynak: AA