UTSO Başkanı Kuvvet Açıklaması

"İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl hazırlanan Türkiye'nin en büyük ilk 500 ve ikinci 500 firma sıralamasında Uşaklı 4 firma yer aldı"

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan Türkiye'nin en büyük ilk 500 ve ikinci 500 firma sıralamasında Uşaklı 4 firmanın yer aldığını bildirdi.

Kuvvet, yaptığı açıklamada Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasında, ilk 500 ve ikinci 500'lük dilimlerde Uşak'tan TÜPRAG Madencilik, Gedik Tavukçuluk, Özerdem Tekstil ve Uşak Seramik'ın yer almayı başardığını kaydetti.

Sıralamanın ekonomi dünyası tarafından önemle değerlendirildiğinin altını çizen Kuvvet, "İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl hazırlanan Türkiye'nin en büyük ilk 500 ve ikinci 500 firma sıralamasında Uşaklı 4 firma yer aldı. 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması ile sanayinin hiçbir yerde bulunmayan gerçek röntgeni çekilmektedir. Bunun için baz alınan şirketler de doğaldır ki sanayi sektörü şirketleridir. Sıralamada temel kriter, üretimden satışlardır. Uşak ölçekli bir kentte 4 firmanın yer alması bizim açımızdan sevindiricidir" diye konuştu.

Kaynak: AA