Ekonomi Bakanlığı Açıklaması

"İslam Kalkınma Bankası üye ülke uzmanlarına yönelik Tecrübe Paylaşım Programı'nın sertifika töreni 8 Ekim'de Konya'da gerçekleştirilecek"

Ekonomi Bakanlığınca, İslam Kalkınma Bankası üye ülke uzmanlarına yönelik 4. Tecrübe Paylaşım Programı sertifika töreninin 8 Ekim'de Konya'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi sürecine ilişkin kurumsal anlamda edinilen bilgi birikiminin ihtiyaç duyan ülkelerle paylaşılması amacıyla 2008 yılında başlatılan Tecrübe Paylaşım Programı aracılığıyla ülkeler arasındaki ikili ve çok taraflı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Bu yılki toplantıya Afganistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kamerun, Cibuti, Gambiya, Kırgızistan, Lübnan, Malezya, Mali, Moritanya, Fas, Nijerya, Oman, Pakistan, Sudan, Tacikistan, Togo, Tunus, Uganda'dan yatırım ortamı politikaları ile ilgili faaliyetleri yönlendiren 25 yönetici ve uzmanın katıldığı kaydedildi.

İslam Kalkınma Bankasına üye 20 ülkeden gelen, yatırım ortamı politikaları ile ilgili faaliyetleri yönlendiren 25 yönetici ve uzmana, 8 Ekim'de Konya'da düzenlenecek etkinlikte sertifikalarının verileceği belirtildi.

Konya Rixos Otel’de gerçekleştirilecek "4. Tecrübe Paylaşım Programı Sertifika Dağıtım Töreni"ne Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel'in katılacağı ifade edilerek, bu programların, ülkeler arasındaki işbirliklerinin daha da etkin hale gelmesine, ticaret ve yatırımların artırılmasına ve mevcut dayanışmanın geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağının öngörüldüğüne dikkat çekildi.
Kaynak: AA