Buca'nın Pırlantalarına 5. Merkez

Buca Belediyesi ilçede yaşayan vatandaşların 3-6 yaş arası çocuklarına üç saat süre ile ücretsiz geçici bakım hizmeti vermek üzere hayata geçirdiği Pırlanta Merkezlerinin beşincisini Kozağaç’ta açıyor. Merkezin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapması bekleniyor.

Buca'nın Pırlantalarına 5. Merkez
Buca Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Pırlanta Merkezlerinin 5.si Kozağaç Mahallesinde açılıyor. 3-6 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz geçici bakım hizmeti verilen ve ilki bir yıl önce açılan merkezlerden bugüne kadar 2 bin 500 çocuk 43 bin kez yararlandı. Kozağaç’ta açılacak olan merkezle bu sayının 3 bin 500’e ulaşması hedefleniyor. Okul öncesi çocuklara ücretsiz geçici bakım hizmeti sağlamasının yanı sıra annelere de sosyo-ekonomik yaşama katılma imkanı sağlayan Pırlanta Merkezlerinin ilki bir yıl önce Şirinyer Kadın Aktivite Merkezi içinde açıldı. Kısa sürede yoğun ilgi gören merkezlerin sayısı bir yılda dörde ulaştı. Şirinyer, Gediz Sevgi Yolu, Çamlıkule ve Betontaş Pırlanta Merkezleri’nin ardından hizmete açılacak Kozağaç Pırlanta Merkezi’nin açılışını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapması bekleniyor.

BİN 800 ÇOCUĞA HİZMET VERECEK

Kozağaç Pırlanta Merkezi Kozağaç Mahallesinin yanı sıra Dumlupınar ve Atatürk Mahallelerindeki 3-6 yaş arası bin 800 çocuğa hizmet verecek. Ana bina, çocuk bahçesi ve oyun gurubu ile park düzenlemesinden oluşan merkez 3 bin 500 metrekare alan üzerine projelendirildi. Pırlanta merkezlerinin sadece çocuklara değil, Bucalı kadınlara yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Bu Pırlanta Merkezlerinin amacı; hayattan, şehirden kopartılarak dört duvar arasına mahkum edilmeye çalışılan ve ‘kendime zaman ayıramıyorum’ diyen kadınlarımızı sokağa çıkartmaktı. Pırlanta Merkezlerinde biz çocuklara bakarken, onları hayata hazırlarken, kadınlarımızın da bu ülke için, Buca için ve kendi günlük ihtiyacını karşılaması için zaman yaratmaya çalıştık. O yüzden pırlanta merkezleri sadece çocuğa yapılan bir yatırım değil aslında kadınlarımıza da yapılan çok önemli bir yatırımdır” dedi.

Kaynak: İHA