Viranşehir'de Bimer Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde Kaymakamlığı tarafından ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları idareci ve yöneticileri BİMER hakkında eğitim toplantısı verildi.

Viranşehir'de Bimer Eğitim Toplantısı Düzenlendi
Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim toplantısına, Viranşehir İlçe Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, BİMER İlçe Koordinatörü Özlem Yıldız ve ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının Bimer sorumluları katıldı.

Toplantıda, vatandaşların kamu kurumlarına 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve elektronik posta yoluyla yaptıkları başvuruların takibi, zamanında sonuçlandırılması, kamu kurumlarındaki halkla ilişkiler personellerinin mevzuat bilgilerini tazelemek ve uygulamada görülen aksaklıkları giderilmesi konusu ele alındı.

“ELEKTRONİK DİLEKÇELER"

Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer, Başbakanlık İletişim Merkezi ( BİMER)’in önemli bir sistem olduğunu ve bu sistemin aksatılmaması gerektiğini söyledi.

Vatandaşların dilek ve şikayetlerinin artık elektronik ortamda alınabildiğini ifade eden Kaymakam Citer, BİMER şikayet dilekçelerinin hızlı bir şekilde cevaplandırılmasını istedi. Konuyu yakında takip edeceğini belirten Kaymakam Citer, bu görevi savsaklayan kurumlar hakkında gerekli yasal işlemi başlatacağını kaydetti.

BİMER İlçe Sorumlusu Özlem Yıldız ise, bilgi edinme başvuruları ile ilgili yaşanan sorunların başında bilgi edinme başvurularının kanuni süresi olan 15 gün içinde sonuçlandırılmasının geldiğini, bu süreye riayet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yıldız, başvuru süresinin takip edilmesini, 3071 sayılı kanun çerçevesinde yapılan başvuruların ise 1 ayda sonuçlandırılması gerektiğinin söyledi.

İşlemlerin yasal süre içerisinde sonuçlandırılarak işlem sonucunda da vatandaşların mutlaka bilgilendirilmesi gerektiğini dile getiren Yıldız, görsel olarak da slayt sunumu yaptı.

Sistem üzerinde işlemlerin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak katılımcılara gösteren Yıldız, BİMER sisteminin teknik kullanımı konusunda bilgiler verdi. Yaklaşık 1 saat süren BİMER Eğitim toplantısı, toplantıya katılan BİMER ve Bilgi Edinme Birimi sorumlularının uygulamada karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçları, soru cevap şeklinde fikir alışverişinde bulunularak son buldu.
Kaynak: İHA