Pazarda Turist Bereketi
Muğla’nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye’nin yanı sıra Kaş ve Dalyan ile Marmaris’ten de turlarla turist geliyor.

Pazarcı esnafı turisti kendi stantlarına çekebilmek için zaman zaman İngilizce olarak seslenişte bulunurken kimileri de sipsi ve bağlama çalıp turistin ilgisini çekmeye çalışıyor. Pazarcı esnafı Ekim ayı ortasına yaklaşılırken, turist yoğunluğunda küçük bir azalma olsa da, daha çok İngiliz, Alman ve Hollandalı turistlerin ilgisi ile karşılaştıklarını söylediler. Bazı Pazarcı Esnafı “Turist yoğunluğu var ama beklediğimiz alış veriş yok” derken bazıları da “Gayet güzel” diye konuştular.
BÖREKÇİLERE YOĞUN İLGİ
Geniş bir alanda kurulan Salı Pazarı’nda alış veriş için gezip dolaşırken yorgun düşen turistler börekçi tezgahlarında dinlenerek vakit geçiriyor. Fethiye’ye özgü saç böreği, bazlama ve dürüm yiyerek Türk mutfağını da otantik ortamda yaşayan turistler, Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını söylüyor. Börekçi kadınlar, “Bazlama ve saç böreğini turistler çok seviyor. Bir yiyen bir daha yiyor” diye konuştular.
