Nefertiti yöntemiyle daima güzel görünün

Estetik Tıp Derneği Başkanı Operatör Dr. Hasan Subaşı, kişilerin yaşlı görünmesinin sebebinin yıllar boyunca oluşan kırışıklıklar değil, çene çevresinde meydana gelen sarkmalar olduğunu söyledi.

Nefertiti yöntemiyle daima güzel görünün
Estetik Tıp Derneği Başkanı Operatör Dr. Hasan Subaşı, güzelliği dillere destan Mısır Kraliçesi Nefertiti’den esinlenen yöntem sayesinde kişilerin yıpranan güzelliğinin yeniden kazanılabileceğini belirtti.

M.Ö 14.cü yüzyılda yaşamış Mısır kraliçesi Nefertiti’nin isminin “güzel bir kadın gelmiş” ya da “güzellik geliyor” anlamını taşıdığını hatırlatan Dr. Subaşı, Kraliçenin güzelliğinin yüzünün inceliği ve boynunun uzun ve pürüzsüz olmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

KİŞİLERİ YAŞLI GÖSTEREN KIRIŞIKLIKLAR DEĞİL ÇENE ÇEVRESİNİN SARKMASI

Estetik Tıp Derneği Başkanı Operatör Dr. Hasan Subaşı, “Aslında kişileri daha yaşlı gösteren, kırışıklıklar değil çene çevresinin sarkmasıdır. Bu nedenle çene çevresinde yaşanan soruna çözüm bulduğumuz zaman aynı zamanda kişiyi doğal güzelliğine kavuşturmuş oluyoruz. Bu konuda yapılan uygulamalar arasında dikkat çekici bir yöntem olan Nefertiti lift ile cerrahi olmayan yüz germe tekniği büyük rağbet görüyor. Nefertiti Lift sayesinde çene kemiği daha belirginleşiyor ve boyun daha düz bir yapıya kavuşuyor” dedi.

Dr. Hasan Subaşı uygulamanın ayrıntılarına ilişkin verdiği bilgide, botoks tedavisinin mimiğe bağlı kırışıklıkların yokedilmesinde , yatay alın çizgilerinde ve kaş arası çizgilerinin hafifletilmesinde en çok tercih edilen en konforlu tedavilerden biri olduğunu kaydetti.

ÖĞLE ARASINDA GÜZELLİĞİNİZE KAVUŞUN

Operatör Dr. Subaşı, aynı zamanda düşük kaşların kaldırılması, hüzünlü ifadelerin düzeltilmesinin yanısıra çene sarkmalarında, boyun gevşemelerinde ve çizgilerin hafifletilmesinde etkili olan tedaviye ilişkin şunları söyledi:

“Botoks tedavisi burun estetiğinde bile kullanılmaktadır. Bu tip estetik uygulamalardan çok önceleri diğer dallarda zaten kullanılan bir maddedir. Örneğin spastik ve felç hastalarında, estetikte kullanılan dozların kat kat fazlası kullanılmıştır. Sağlık açısından hiçbir mahzuru da yoktur. Bu tür uygulamalar sosyal hayatı hiçbir şekilde etkilemediği gibi ağrısız ve hızlıdır.

Kadın ya da erkek pek çok kişi öğle arası estetiği diyerek gelip tedavilerinden sonra işlerine dönebilmektedir. İşlem 5 ila 10 dakika civarı sürer ve iz bırakmaz.”

Estetik Tıp Derneği Başkanı Operatör Dr. Hasan Subaşı, Nefertiti Botoksu denilen yöntemle daha genç bakışların yanısıra daha gergin bir cilt, hafif gülümseyen dudaklar, net bir çene ve daha gergin bir boyun görüntüsü sağlanabildiğini ifade etti.

Platysma’nın alt yanak bölgesini boyuna doğru çeken bir kas olduğunu ve ilerleyen yaşlarda daha kuvvetli çekmesi sonucu ciddi sarkmalara yol açtığını bildiren Dr. Subaşı, bu kasa yapılan minik botox iğneleri ile kasın çekmesinin rahatlatılarak yüz bölgesinin yukarı doğru toparlandığını söyledi.



HUZURLU BİR YÜZ İFADESİNE KAVUŞMAK ZOR DEĞİL

Yöntemin aynı zamanda “marionette” denilen dudak kenarlarını aşağıya sarkıtan ve üzgün bir ifade veren çizgileri de hafifleterek daha huzurlu bir ifade kazandırdığını vurgulayan Operatör Dr. Hasan Subaşı, “Nefertiti lift (yani cerrahi olmayan yüzgerme tekniği) ile çene kemiği daha belirginleşiyor, boyun daha düz oluyor. Yüzün şeklinde esas önemli olan, genç bir yüz tersine bir üçgen şeklinde iken (yani üçgenin tepesi aşagıya bakar şekildeyken) yaşlandıkça üçgen yön değiştirip tabanı aşağıya bakar hale geliyor. Nefertiti lift ile işte bu üçgen eski genç şekline dönmektedir.”

AMAÇ ABARTIDAN UZAK DOĞAL GÜZELLİK

Yaptığı estetik uygulamalarda kişinin doğal güzelliğini bozmadan daha genç ve ışıl ışıl bir görünüm elde ettiğini belirten Dr. Subaşı, özellikle son dönemlerde kişilerin de bu tarz yani abartıdan uzak uygulamaları tercih ettiğini bildirdi.
Kaynak: İHA