Engelliler Üreten Konumunda Olacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Tekirdağ genelinde yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi vererek, “Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi sayesinde merkezimizde açılacak resim, el işi ve ahşap atölyeleri ile engelli vatandaşlarımız bekleyen değil üreten konumunda olacaklardır” dedi.

Engelliler Üreten Konumunda Olacak
Hasan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yatırımlarına devam ettiğini ve Tekirdağ ilinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün yapımına devam ettiği Malkara Huzurevi, Marmara Ereğlisi ilçesine yapılması planlanan Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi ve Kapaklı ilçesinde yapımı devam eden Çocuk Destek Merkezi projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIN BAKIMI YAPILACAK”

Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi ile engelli vatandaşların durumuna göre kurslar açılarak, onların üretime katkı sağlamalarına yardımcı olacaklarını ifade eden Yılmaz, “Son bir yıl içerisinde engelli ve yaşlı hizmetleri bakımı için oluşturulacak projelere ciddi yatırımlar yapıldı. Bunlardan birincisi Malkara ilçesinde inşaat aşamasında olan huzurevi inşaatımızdır. Malkara Huzurevi inşaatı tamamlandığı zaman 96 yaşlı vatandaşımız burada misafir edilecek. Bu huzurevinin tamamlanması ile 5 yıllık huzurevi ihtiyacının tamamlanacağını düşünüyoruz. Yine 2014 programına alınmış Engelsiz Yaşam Merkezi projemiz var. Bu projeyi Marmara Ereğlisi ilçesine yapmayı planlıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde aşırı bakıma ihtiyacı olmayan engelli vatandaşlarımız burada kalacaklar. Engelli vatandaşların hem burada bakımı yapılacak hem de burayı rehabilitasyon merkezi olarak da kullanacağız. Burada engelli vatandaşlarımızın durumuna göre kurslar açarak onların üretime katkı sağlamalarına yardımcı olacağız. Merkezimizde açılacak resim, el işi ve ahşap atölyeleri ile engelli vatandaşlarımız bekleyen değil üreten konumunda olacaklardır” diye konuştu.

Yılmaz, ayrıca Kapaklı ilçesine yapılacak olan Çocuk Destek Merkezi ile buradaki çocukların iş hayatına atılana kadar destekleneceğini vurgulayarak, “Kapaklı ilçemize de Çocuk Destek Merkezi yapıyoruz. Bu merkez suç mağduru çocuklarımızın kaldığı bir merkez. 40 civarında çocuğun bakımı yapılacak. Burada ki çocuklara hem eğitim öğretim noktasında yardımcı olacağız hem de iş hayatına atılma konusunda onlara destek olacağız” dedi.

Kaynak: İHA