'Anadolu'dan Esintiler 1' Sergisi Açıldı

Türk kültürü ve sanatını yansıtan eserlerin yer aldığı sergide, 40 üniversiteden 125 katılımcının 125 eseri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Türk kültürü ve sanatının yansıtıldığı hat, tezhip, minyatür, ebru, çini, seramik gibi 20 sanat dalından oluşan "Anadolu'dan Esintiler 1" karma sergisi,  Antalya'da açıldı.

Akdeniz Üniversitesi Olbia Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, 40 üniversiteden 125 katılımcının 125 eseri yer alıyor.

Serginin küratörü Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köklü bir geçmişe sahip olan Türk kültürü ve sanatını kıtalar ötesinde tanıtmak amacıyla bu sergiyi açtıklarını söyledi.

ABD'de 7 ay, Kızılderili ve Anadolu kültüründeki benzerliklerle ilgili Florida Atlantik Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptığını anlatan Eroğlu, bu sürede Kızılderili kültürünü hem araştırdığını hem de yörük kültürüyle benzerliklerini karşılaştırdığını kaydetti.

Eroğlu, Kızılderili kültürünü araştırırken Türk kültürünün de tanıtılması amacıyla Florida Atlantik Üniversitesindeki öğretim üyeleriyle görüştüğünü ve "Anadolu'dan Esintiler 1" sergisi açtıklarını belirtti.

Sergide Türk kültürü ve sanatını yansıtan eserlerin yer aldığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Sergimiz hat, tezhip, minyatür, ebru, çini, seramik gibi 20 sanat dalından oluşan karma bir sergi. Bu serginin ikincisini şubatta Florida Atlantik Üniversitesinde açacağız. Sergide yer alan taşınabilen eserleri ABD'ye götüreceğiz. Taşınamayacak olanlar için de katılımcılardan bu içerikte yeni bir eser oluşturmalarını isteyeceğiz."

- ABD'de çalıştay grubu oluşturulacak

Eroğlu, ABD'de açılacak sergi öncesi bir de çalıştay düzenleyeceklerini dile getirerek, Türk kültürü ve sanatıyla ilgili çalışmaları ABD'de tanıtacaklarını vurguladı.

Sergisinin iki ayaklı bir etkinlik olarak düşünülmesi gerektiğini anlatan Eroğlu, "Şubatta ABD'de 15-20 kişilik bir çalıştay grubu oluşturacağız. Türkiye'den orada ebru, hat, tezhip, minyatür, halı tekstil gibi Türk sanatını gösteren bir çalışma yapacağız. Ardından da sergi açacağız" dedi.

"Anadolu'dan Esintiler 1" sergisi, 9 Ekim'e kadar açık kalacak.
Kaynak: AA