ABT 15 Ekim'de 'Perde' Diyecek

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda 4 yetişkin, 4 çocuk oyunu sahneleyecek

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), 2015-2016 sezonunu 15 Ekim 2015 tarihinde "Tarla Kuşuydu Jüliet" oyunuyla açacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ABT yeni sezonda 4 yetişkin ve 4 çocuk oyunu sahneleyecek.

ABT'nin yeni oyunu Ephraim Kishon'un yazdığı, Engin Alkan'ın yönettiği "Tarla Kuşuydu Jüliet", 15 Ekim Perşembe günü sanatseverlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü yazar Shakespeare'in Romeo ve Juliet karakterini konu alan oyun, Romeo ve Juliet'in günlük yaşantı ve çığırından çıkmış evliliklerinin yanında Shakespeare'in mezarından ters dönüp, olaylara müdahale etmesini anlatıyor.

ABT'nin diğer yeni oyunu da dünyaca tanınmış sanatçı ve akademisyen Alexander Illiev'in yönettiği "Kurnaz". Üçkağıtçı avukat Pierre Pathelin'in karşısına çıkan dişli bir rakip ile yaşadığı komediyi ele alan oyun, 29 Ekim'de seyircinin karşısına çıkacak.

Her ayın sonunda konuk bir tiyatroyu sahnesinde ağırlayan ABT, Alexander Illiev'in tek kişilik performansına ev sahipliği yapacak. Illiev, 30 Ekim 2015 tarihinde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Çocuklar için de iki yeni oyun

Özer Tunca'nın yönettiği "Özgürlüğe Kaçış" adlı çocuk oyunu, 18 Ekim 2015 tarihinde minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Oyunda, bir kafesin içinde sessiz sakin yaşayıp giden bir grup evcil hamsterın özgürlük mücadelesi anlatılıyor.

ABT, Danimarkalı sanatçı Soren Ovesen'in yazdığı ve yönettiği "Sır" adlı oyunla da 25 Ekim'de minik sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Oyunda, 1900'lü yıllarda iki halası Oda, Adda ve hizmetçileri Leila ile beraber yaşayan 2 yaşındaki George'un Kapadokya'ya giderek ejderhayı yenmeyi ve prensesi kurtarmaya çalışması anlatılıyor.

Öte yandan, geçen sezonda beğeni toplayan "Geç Kalanlar", "Oyun Oyun İçinde" tiyatro oyunları ile "Küçük Karabalık" ve "Değiştirilmiş Çocuk" isimli çocuk oyunları da sahnelenmeye devam edecek.
Kaynak: AA