Yemen'deki Olaylar

Yemen'in Taiz kentinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan da çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler ile HDG güçleri arasında El-Vaziyye ve Ed-Dehi bölgelerinde çıkan çatışmalarda, 19 Husi militanı ile 8 HDG milisi hayatını kaybederken, 11 militan ile 2 milis de yaralandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların kentte Husilerin konuşlandığı El-Huban ve El-Cehmeliyye bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında ise ölü ve yaralı olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmedi.

Öte yandan, koalisyon güçlerinin Hadramevt ilindeki El-Abr bölgesinde bulunan güçlere havadan silah ve cephane takviyesi yaptığı belirtildi.

Abr bölgesinde ulusal orduya bağlı 19. Tugay'a, içinde roket ve tanksavarların bulunduğu silah desteği sağlandığı, ilerleyen zamanlarda başka takviyelerin de yapılmasının beklendiği kaydedildi.

Aden ile Sana arasında yer alan stratejik öneme sahip Taiz kentinde, yaklaşık 6 aydır Husiler ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı HDG, birkaç ay önce büyük kısmında kontrolü sağladığı kentin giriş kısımlarının ise Husilerin denetimi altında olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: AA