Yalçın Akdoğan: 'Seçim günü vatandaşı tehdit eden bedelini öder'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Seçim günü hile yapan, vatandaşı tehdit eden bedelini öder" dedi.

Yalçın Akdoğan: 'Seçim günü vatandaşı tehdit eden bedelini öder'
Yalçın Akdoğan: 'Seçim günü vatandaşı tehdit eden bedelini öder'
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Buradan bir kez daha uyarıyorum, seçim günü hile yapan, vatandaşı tehdit eden, okul bahçesinde veya sınıflarda vatandaşın iradesini şekillendirmeye çalışan, bir şekilde onların yerine oy kullanmak isteyen, oy kullanan..

Bunların gerçekten cezası çok ağırdır. Herkes bunun bedelini öder, hukuk içinde bunların hepsinden hesap sorulur.' ifadelerini kullandı.

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

'Çözüm Süreci'nin şu anda 'buzdolabında olması' bizim 'Kürtleri kucaklamayacağımız, hizmet etmeyeceğimiz, yatırım yapmayacağımız, yaptığımız reformlardan geri adım atacağımız' anlamına gelmiyor' diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Oradakiler bizim vatandaşımızdır. Hangi etnik kökene, mezhebe ait olursa olsun biz, bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz' dedi.

TERÖRÜ DEVRE DIŞI KALMASI GEREKİYOR

'Bu süreci zehirleyen, süreci sürdürülemez hale getiren bir örgüt ve eylemeleri var. Siz isteseniz de yapamıyorsunuz. Bu sürecin devam edebilmesi, bunların devre dışı kalması gerekiyor. Bütün bu illegalitenin, baskının, şiddetin, terörün devre dışı kalması gerekiyor ki o ortamda Çözüm Süreci devam edebilsin. Bundan dolayı bu operasyonlar önem taşıyor.'

BUNLARDA STOCKHOLM SENDROMU VAR


Sözlerini 'Şimdi Kürtlere zulmeden, baskı yapan Esed ile işbirliği yapabiliyorlar. Kürtleri yok eden Baba Esed, oğul Esed' şeklinde sürdüren Akdoğan, 'Kürtlere onlardan daha büyük zarar veren kimse geldi mi insanlık tarihinde? Ama işbirliği yapabiliyorlar. Bunlarda Stockholm sendromu var.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın, gündeme ilişkin değerlendirmelerinden ana başlıklar:

* Akdoğan: Vatandaşlarımızın sandığa huzur içinde gitmesi çok büyük önem taşıyor.

* Seçim güvenliği konusunda gereken tedbirleri aldık. Seçim günü 385 bin güvenlik görevlisi görev alacak.

* Vatandaşın iradesine kimse musallat olmamalı. Seçim günü sandıklarda vatandaşın iradesini yönlendirmeye çalışanlar hesabını verir.

* Uyarıyorum; seçim günü hile yapan, vatandaşı tehdit eden, vatandaşın iradesini şekillendirmeye çalışanların cezası çok ağırdır.

* Çözüm Süreci'nin şu anda 'buzdolabında olması' bizim 'Kürtleri kucaklamayacağımız, hizmet etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

* Oradakiler bizim vatandaşımızdır. Hangi etnik kökene, mezhebe ait olursa olsun biz, bütün vatandaşlarımıza hizmete devam edeceğiz.

* Süreci zehirleyen bir örgüt var. Siz isteseniz de yapamıyorsunuz. Sürecin devam edebilmesi, bunların devre dışı kalması gerekiyor.

* İllegalitenin, şiddetin, terörün devre dışı kalması gerekiyor ki Çözüm Süreci devam edebilsin. Bundan dolayı operasyonlar önemli.

* Kürtlere zulmeden Esed ile işbirliği yapabiliyorlar. Kürtleri yok eden Baba Esed, oğul Esed. Bunlarda Stockholm sendromu var.