Seçime, Avukatlardan Destek Kararı

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği üyesi avukatlar, seçime destek olmak için 1 Kasım seçimlerinde gönüllü olarak çalışacaklarını açıkladı.

Konu hakkında bilgi veren Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği (ÇAVDER) Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, 1 Kasım seçimlerinde gönüllü olarak çalışacaklarını ifade etti.

Sürücü, “1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak erken genel seçimin barış, huzur ve güvenlik içinde hukuka uygun şekilde gerçekleşmesi öncelikli dileğimizdir.7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan şiddet ve terör nedeniyle 1 Kasım’daki seçimlerin hukuka uygun şekilde gerçekleşmesi konusunda bütün toplum kesimlerinin endişeleri olduğu gerçeğinden hareketle Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği(ÇAVDER) olarak seçimin güvenli ve hukuka uygun şekilde gerçekleşmesi için gönüllü olarak 1 Kasım da sandıklara sahip çıkacağız” dedi.

Sürücü, “Bu amaçla gönüllü dernek üyesi arkadaşlardan oluşan avukatlarımız Malatya’nın tamamında ihtiyaç duyulan her noktada sandık kurulu görevlilerine ve oy kullanacak seçmenlere hukuksal yardım yapacaklardır. Bu yardımı parti ayırımı yapmaksızın hangi partiye oy verirse versin bütün seçmen yurttaşlarımıza vermeyi hedefliyoruz. 1 Kasım seçiminin ilimize ve ülkemize barış, huzur, kardeşlik ve adalet getirmesini ve Demokrasimizi içine düştüğü sıkıntılardan kurtaracak kararların altına imza atacak fikri hür, vicdanı hür, hukuka ve demokrasiye bağlı vekillerden oluşacak yepyeni bir TBMM oluşturmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA