Memur-Sen'in İstanbul Buluşması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplu sözleşmeyi imzaladık. Cumhuriyet tarihinde toplu pazarlık sürecinde 213 kazanım ve dünya sendikacılık tarihinde önemli bir başarı elde ettik" dedi.

"Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İstanbul Buluşması"nda konuşan Yalçın, Türkiye'nin geleceğini şekillendiren en güçlü ve en örgütlü güç haline geldiklerini anlattı.

Yalçın, 3. dönem toplu sözleşmeyi imzaladıklarını belirterek, Cumhuriyet tarihinde toplu pazarlık sürecinde 213 kazanım ve dünya sendikacılık tarihinde önemli bir başarı elde ettiklerini dile getirdi.

Diğer memur sendikaları konfederasyonlarını eleştiren Yalçın, "Ortaya koyduğumuz kazanım, azımsanacak bir kazanım değil. Bu masa herkese kazandırdı. Memur-Sen'in de Kamu-Sen'in de KESK'in de üyesi kazandı. Memur emeklileri de kazandı" diye konuştu.

Yalçın, 1 Kasım seçimlerinin güçlü bir iktidara vesile olması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin bundan sonra güçsüz hükümetlerle yönetilme şansı yok. Bu ülke, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyecek cesareti koyabilmiş bir ülkedir. Bu ülkenin bir daha kaybetme şansı yok. Bu ülke küçülürse yutulur. Onun için güçlü iktidarla yönetilmek zorunda. Türkiye, sadece Türkiye'den ibaret değil. Onun için bütün siyasilerin bu sorumlulukla hareket etmesi lazım. Memur-Sen olarak özgün ve özgür kalmaya özen gösterdik. Bundan asla ödün vermedik. Bizim konuşmalarımız asla siyasi konuşma değil. Hiçbir siyasetin, politikanın taraftarı olmadık ama biz bu ülkenin tarafındayız. Yeniden büyük Türkiye'nin, adil bir dünya idealinin tarafıyız. Memur-Sen sıradan bir teşkilat değildir. Memur-Sen, sadece ücret sendikacılığı yapmaya kendini hapsedecek bir sendika değil."

Toplantıya katılan AK Parti İstanbul milletvekilleri Fatma Benli ve Ravza Kavakçı Kan da 28 Şubat sürecinde kendilerine ve memurlara yaşatılan zorluklardan bahsederek, Türkiye'nin o zor günleri bir daha görmemesi ve Türkiye'nin ilerlemesinin durdurulmaması için 1 Kasım seçimlerinde partilerine oy istedi.

Kaynak: AA