Maldivler Devlet Başkanı'nın Teknesindeki Patlama

Maldivler Devlet Başkanı Gayyum'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgileri olduğu gerekçesiyle Malezya'da tutuklanan 5 Maldivler vatandaşı, ülkelerine iade edildi

MalezyaMaldivler Devlet Başkanı Yamin Abdül Gayyum'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgileri olduğu iddiasıyla tutuklanan 5 Maldivler vatandaşını, ülkelerine gönderdi.

Malezya Emniyet Genel Müdürü Halid Ebubekir, biri diplomat 5 Maldivler vatandaşının, Maldivler Devlet Başkanı Gayyum'a ait teknede 28 Eylül'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak çarşamba günü tutuklandığını, cuma günü de ülkelerine iade edildiğini açıkladı.

Devlet Başkanı Gayyum ve eşinin bulunduğu teknede 28 Eylül'de patlama meydana gelmiş, Gayyum patlamadan yara almadan kurtulurken, eşi, bir yardımcısı ve bir koruması yaralanmıştı.

Yetkililer, başlangıçta patlamanın mekanik bir arızadan kaynaklandığını belirtmiş, daha sonra ise olayın bir suikast olduğu açıklanmış ve soruşturma başlatılmıştı. Patlamayla ilgili son olarak Gayyum'un yardımcısı Ahmed Adeeb gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA