Kilis'te Alt Yapı Çalışmaları

Kilis Belediyesi tarafından son bir yılda 130 bin ton sıcak asfalt çalışması yapıldığı bildirildi

- Kilis Belediyesi tarafından son bir yılda 130 bin ton sıcak asfalt çalışması yapıldığı bildirildi.

Murtaza Caddesi asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hasan Kara, burada gazetecilere açıklamada, kenti daha yaşanılabilir haline getirebilmek amacıyla ekiplerin gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Son dönemde yol düzenleme çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Bir yandan asfalt çalışması yaparken diğer yandan dinamik kavşak çalışması yapıyoruz. Bu sayede bütün cadde, sokak ve bahçe yollarını sıcak asfaltla kapladık. Şu anda da ikinci aşama dediğimiz aşınma tabakası çalışmalarımız devam ediyor. Böylece sokaklarımız ve caddelerimiz tamamen insanımızın herhangi bir engelle karşılaşmadan rahatça kullanabilecekleri duruma getirilmiş olacaktır."

Yapılan çalışmalarla kentin her geçen gün daha çok şehir görünümüne büründüğünü ifade eden Kara, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ise parkomat uygulamasının yeniden başlatılabileceğini aktardı.

Kara, geçtiğimiz aylarda uygulamadan kaldırılan parkomat uygulamasının esnafın yoğun talebi üzerine yeniden gündeme alındığına işaret ederek, en kısa zamanda alt yapısı tamamlanan bölgelerde düzenleme çalışmalarının başlatılacağını anımsattı.

Kilis'in bir çıkmaz sokak görümünden kurtulma zamanının geldiğini anlatan Kara, Kilis Organize Sanayi Bölgesi ve Resul Osman Dağı Mesire alanı projelerinin hayata geçmesiyle birlikte kentin çok daha önemli bir noktaya geleceğine inandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA