İzmir'deki Polis Şüpheli Kovalamacası

İzmir'in Bornova ilçesinde, dün polisin "Dur" ihtarına uymayan otomobildeki 2 kişiden biri tutuklandı.

Polis ekiplerinin Küçükpark mevkisinde durumundan şüphelenerek durdurmak istediği 35 DC 1677 plakalı otomobilde kovalamaca sonucu yakalanan T.K. (35) ve O.Ö'nün (20) emniyetteki sorguları tamamlandı.

"Trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek", "Görevli memura mukavemet", "Kasten yaralama", "Uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edilen zanlılardan otomobil sürücüsü O.Ö. tutuklandı. T.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Sahte polis kimliğiyle yakalandı

Öte yandan, olayda bir polis memuruyla birlikte yaralanan İrfan D'nin sahte polis kimliği taşıdığı, otomobilinde telsiz ve ekip otolarına takılan "çakar" bulunduğu belirlendi.

Tekstil işletmesi bulunan İrfan D'nin, yanındaki polis telsizden olayı duyarak kaçan zanlıları yakalamak için bölgeye gittiği, hızla ilerleyen otomobilin önüne atlayarak kaputuna tutunduğu, bir müddet sonra düşerek yaralandığı iddia edildi.

İrfan D'nin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Bornova'da dün polis ekiplerinin "Dur" ihtarına uymayan otomobildeki 2 kişi, kovalamaca sonucu Işıkkent Köprüaltı Kavşağı'nda durdurularak gözaltına alınmıştı. Kovalamaca sırasında İrfan D. ile bir polis memuru yaralanmıştı.

Kaynak: AA