Brüksel'de İran Karşıtı Protesto

Irak'ta, İranlı muhalif grup "Halkın Mücahitleri Örgütü" mensuplarının öldürülmesi, Brüksel'de Avrupa Birliği Komisyonu binası önünde protesto edildi

Irak'ta,  İranlı muhalif grup "Halkın Mücahitleri Örgütü" mensuplarının öldürüldüğü saldırı, Brüksel'de protesto edildi.

Halkın Mücahitleri Örgütü destekçileri, AB Komisyonu binası önündeki Schuman Meydanı'nda toplanarak, Irak'taki saldırıyı protesto etti. Sık sık İran yönetimi karşıtı sloganlar atan göstericiler, saldırıda öldürülen 23 kişinin fotoğraflarını taşıdı. Protestoda, örgütün lideri Meryem Redjavi'nin saldırıyı kınadığı açıklaması da okundu.

Açıklamada, saldırıya hedef olan Liberty Kampı'nın, 2011 yılında Irak hükümeti ve BM tarafından geçici bir geçiş merkezi olarak kabul edildiği belirtilerek, saldırıya cevap verecek tarafın da yine Irak ve BM olduğu savunuldu. Açıklamada, ''Bize göre, daha önceki 6 katliamda olduğu gibi, İran rejiminin Irak hükümeti içindeki ajanları bu saldırıdan sorumlu ve ABD ile BM de bunun gayet farkında'' ifadesine yer verildi. Protestocular AB'den de Tahran'a karşı harekete geçmesini istedi.

- ''23 kişi öldü, 3 kişi yaralandı''

AA'nın Iraklı üst düzey bir yetkiliden aldığı bilgiye göre, 29 Ekim'de Bağdat Havalimanı'nın 6 kilometre yakınında bulunan ve örgüt üyelerinin kaldığı eski Amerikan üssü Liberty Kampı'na en az 15 roket atılmıştı. Saldırıyı üstlenen olmazken, örgüt, 23 kişinin öldüğünü, 3 kişinin ise yaralandığı iddia etti.

Halkın Mücahitleri Örgütü üyeleri 1979 İslam devriminden beri sürgünde yaşıyor. 1997 yılında ABD'nin terör örgütleri listesine aldığı Halkın Mücahitleri'ni, 2012'de şiddeti terk ettikleri gerekçesiyle bu listeden çıkarmıştı. AB de 2009'da benzer bir karar almıştı.
Kaynak: AA