Başbakanın Başdanışmanı Sahada

Başbakan Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Emine Nur Günay, Vadişehirspor adı altında kurulan takıma verdiği sözü tutarak çok sayıda futbol topu hediye ettiği çocuklarla halı sahada maç yaptı.

Başbakanın Başdanışmanı Sahada
Başdanışman ve Milletvekili Adayı Günay, Vadişehir mahallesinde bir ev ziyareti sırasında çocuklara takım kurmaları halinde futbol topu ve formalarını temin edeceğine yönelik verdiği sözü tuttu. Mahallede bulunan bir halı sahada yaşları 8 ile 14 arasında değişen çocuklarla bir araya gelen Günay, yeni kurulan Vadişehirspor’a çok sayıda futbol topu hediye etti. Çocuklara futbol toplarını kendisi dağıtan Günay, ardından anı fotoğrafı çektirdi. Çocuklarla birlikte bir süre futbol maçı da oynayan Günay, penaltı atışı da yapmayı ihmal etmedi. Ardından kaleci eldivenlerini giyen Emine Nur Günay, çocukların atmış oldukları şutları kurtarmaya çalıştı.

Etkinlik sonrasında konuşan Başdanışman Günay, çocuklarla olmanın büyük bir zevk olduğunu ifade etti.

Verdiği bir söz sonrasında çocuklarla yeniden buluştuğunu anlatan Günay, “Mahalle buluşmaları sırasında bir masaya oturmuşlar gayet keyifli bir şekilde sohbet ediyorlardı. Ben de onların sohbetlerine katıldım. Konu spordan açılınca takımlarının olup olmadığını sordum, ‘yok’ dediler. O zaman ‘bir takım kurun biz de size top getirelim destek olalım’ dedim. Onlar takımlarını kurmuşlar. Ben de haberini alınca bugün sözümü tuttum. Şimdi onlar çok güzel çalışacaklar, antrenman yapacaklar. Ben onlara özel formada yaptıracağım. Bir dahaki sefere birlikte tam bir halı saha maçı yapacağız. Çocuklarla olmak büyük bir keyif zaten. Gençlerimize, spor, kültür ve sanat faaliyetlerini aşılamamız lazım. Onların enerjilerini buralara çekmemiz lazım. Sadece eğitim değil, doğru anlardaki etkinliklerde onların ruhlarını besleyen, onlara destek olacak faaliyetler yapmak lazım. Bu tür faaliyetlere de herkesin destek vermesi lazım. Bu bir başlangıç, bütün gençlerimize yönelik bu tür faaliyetlerimi var. Gençlik merkezlerimiz var. İnşallah onları farklı şekilde hem eğiteceğiz, hem de geliştireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA