Tüketici Bilinçlendi

Yılın ilk 6 ayında Eskişehir’de 72 bin Türkiye genelinde ise 1 milyon 900 bin kişi haklarını aramak için yetkili makamlara ve tüketici hakem heyetlerine başvurarak rekor kırdı.

Tüketici Bilinçlendi
Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanı Sülahi Özalp, tüketicilerin her yıl daha fazla bilinçlendiğini bunun da rakamlara yansıdığını dile getirdi. Eskişehir’de tüketici şikayetlerinin 2013’te 20 bin, 2014’te 70 bin 2015’in ilk yarısında 72 bine ulaştığına vurgu yapan Özalp, tüketici şikayetlerinin Eskişehir’de 100 bine Türkiye genelinde ise 4 milyona ulaşmasının beklendiğini belirtti.

İLK SIRADA BANKALAR VAR

Geçmiş yıllarda olduğu gibi tüketicilerin en çok şikayet ettiği kurumların yüzde 85 ile bankalar olduğunu ifade eden Özalp şu şekilde konuştu:

"Bunlar kredi kartı aidatları, kredilerden alınan dosya masrafı ücretleri adı altında kesilen ücretlere ilişkindir. Yine tüketicilerimizin şikAyetlerinin yüzde 15’i ayıplı mal, mesafeli satış, elektronik cihazlar, ayıplı hizmetler ve diğer şikAyetlere ilişkin konulardır.”

TÜKETİCİLER HAKLI

Eskişehir içinde hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri kararlarına göre tüketici şikAyetlerinin yüzde 90’ının haklı görüldüğünü de kaydeden Özalp, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Tüketicilerimizin haklarını arama konusunda mücadele ettiği, alışverişlerde fatura, garanti belgesi kullanma kılavuzu ve sözleştirme gerektiren mal alımı ve bankacılık işlemlerinde de belge aldıklarını ve daha bilinçli alışveriş ve tüketim yaptığı aşikArdır. Tüketicilerimizin bilinçli tüketici olma konusundaki tutumlarının tüm alışverişlerde de sürmesini diliyoruz.”
Kaynak: İHA