TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

"Kosova Ticaret Odası, Eurochambres üyesi bir kurum haline gelecek"

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kosova Ticaret Odasının, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) üyesi bir kurum haline geleceğini bildirdi.

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eurochambres Başkan Yardımcısı da olan Hisarcıklıoğlu, Priştine'de Kosova Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Ziyarette Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerxhaliu ile görüşen Hisarcıklıoğlu'nun değerlendirmelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kosova Ticaret Odası, Eurochambers üyeliği için 2008 yılında ilk başvurusunu yaptı. 24 Eylül'de başvuruyu Eurochambres Başkanlık Divanında ele aldık. Buraya genel kurula sunulmak üzere rapor hazırlamak için geldim. Raporu hazırladıktan sonra 16 Ekim'de Eurochambres genel kurulunda oya sunacağız. İnşallah bu orada da oylandıktan sonra Kosova Ticaret Odası, Eurochambres üyesi bir kurum haline gelecek."

Açıklamada Kosova Ticaret Odası Başkanı Gerxhaliu'nun görüşelerine de yer verildi. Eurochambres’ın 15-16 Ekim'de Lüksemburg'da yapacağı toplantıda Avrupalı ticaret odalarının arasına gireceklerini umduklarını belirten Gerxhaliu, “Bu başarıda en büyük pay benim değil Rifat Bey'in. Çünkü Kosova'yı üyelik sürecinde sürekli destekledi" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Kosova temasları çerçevesinde ayrıca Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Hykmete Bajrami, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Türkiye’'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ile de görüştü.
Kaynak: AA