Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Belediye ekipleri, Diyarbakır karayolu üzerindeki GAP Bulvarında yürütülen yol genişletme çalışması öncesinde yeşil alanlarda bulunan ağaçları, Karaköprü'de 101. ve Mimar Sinan caddelerinde oluşturulan orta refüjlere taşıyor. Ekipler, yaptıkları çalışmayla ağaçlara zarar vermeden nakledilmesini sağlıyor.

Yürütülen çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, kentte yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Özellikle Karaköprü'yü Haliliye'ye bağlayan GAP Bulvarında trafikte aksaklıklar yaşandığını belirten Çiftçi, "Bu alanda yol genişletme çalışması başlattık. Bölgede bulunan yeşil alandaki ağaçları söküp Karaköprü ilçemizde bulunan Mimar Sinan bulvarına naklediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz bu çalışmaları çok güzel bir şekilde yürütüyorlar. Hem ulaşım anlamında Şanlıurfa'yı rahatlatacağız, hem de Şanlıurfa'ya yepyeni bir bulvar kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

- Muhtarlardan Başkan Demirkol'a ziyaret

Bir grup muhtar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Dalbaşı, Küçük Senemağara ile Dikme Mahalleleri muhtarları, Demirkol'a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Demirkol da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kırsal kesimdeki mahallelerde hizmetlerinin devam edeceğini belirtti.

Bu mahallelere yeni hizmetler de götüreceklerini kaydeden Demirkol, "Kırsal mahallelerimizde yol çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu mahallelerimizin de yol ile ilgili hizmetleri yapılmıştır ve bundan sonrasında da devam edecektir" dedi.

Kaynak: AA