Açık Avrupa Biathle Ve Triathle Şampiyonası Yarın Kuşadası'nda Başlıyor

Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla Dünya Pentatlon Birliği (UİPM), Avrupa Pentatlon Konfederasyonu (ECMP) ve Türkiye Modern Pentatlon Konfederasyonu işbirliği ile 29-31 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda Açık Avrupa Biathle ve Triathle Şampiyonası düzenlenecek.

Açık Avrupa Biathle Ve Triathle Şampiyonası Yarın Kuşadası'nda Başlıyor
14 ülkeden 145 sporcunun üç gün boyunca yüzme, koşu ve atış kategorilerinde mücadele edeceği şampiyonanın startı 29 Ekim’de saat 12.00’da İsmail Cem Meydanı’ndan verilecek. Kuşadası’nda düzenlenecek olan Açık Avrupa Biathle ve Triathle Şampiyonası yarışları ile ilgili olarak Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Türkiye Modern Pentatlon Konfederasyonu Başkanı Yaşar Akşin’in katıldığı toplantıda, şampiyona hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Aksoy, Kuşadası’nın gelecekte ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapma potansiyeline sahip olduğunu belirterek "Kuşadası bir turizm cenneti. Mili parkı, yat limanı ve tarihiyle Türkiye ve dünya için büyük bir değer. Her yıl ilçemize milyonlarca turist bu sebeplerden dolayı akın ediyor. Biz bu değerleri iyi kullanarak gücümüze güç katabiliriz. Bu Şampiyona ve bu tür diğer etkinlikler Kuşadası’nı daha da ileriye taşıyacaktır" dedi.

Başkanı Kayalı, şampiyonanın Kuşadası için büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Geçtiğimiz aylarda ilçemizde Triatlon Türkiye Şampiyonası düzenlenmişti. Şimdi ise Açık Avrupa Biathle ve Triathle Şampiyonası Kuşadası’nda yapılıyor. Kuşadası Belediyesi olarak ilçemizi Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinde biri haline getirmeyi, Kuşadası’nı turizmin amiral gemisi yapmayı hedefliyoruz. Kuşadası zaten tarihi, doğası ve konumuyla bu değeri hak ediyor. Bu tarz faaliyetlerin Kuşadası’nı bizim istediğimiz konuma getireceğine inanıyor ve bu faaliyetleri çok önemsiyorum."

Türkiye Modern Pentatlon Konfederasyonu Başkanı Yaşar Akşin ise 14 ülkeden 145 sporcunun katılacağı şampiyona programı hakkında bilgi verdi. Şampiyonanın Kuşadası’na marka değeri katacağını ve Dünya Şampiyonasının da Kuşadası’nda yapılabileceğini belirten Akşin "Bu şampiyonaya Türkiye dışında birçok ülke talipti, fakat bu alanda bir uluslararası faaliyetin daha önce Türkiye’de yapılmamış olması ve Kuşadası Belediyesi’nin bu işe yürekten talip oluşu federasyonu bu şampiyonanın Kuşadası’nda yapılması yönünde ikna etti. Bu şampiyonayı en güzel şekilde tamamlamayı temenni ediyoruz. Çünkü bu yarışların sorunsuz sonuçlanması ilerleyen süreçte Kuşadası’nın daha önemli faaliyetlere ev sahipliği yapmasını sağlayacaktır. Bize öncülük yapan ve yol açan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’a ve bu konuda emek harcayan tüm görevli arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA