Kartal'da Yerinde Dönüşüm Devam Ediyor

Kartal Belediyesi, risk altında bulunan eski yapıların yenilenmesi için başlatmış olduğu ‘Deprem ve Yerinde Dönüşüm’ çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Depremi yaşayanlar iyi bilir, ben 1983 yılında Erzincan depreminde koridoru geçerek 80 santimetre ileride bulunan çocuğuma ulaşamadım” dedi.

Kartal Belediyesi, Kartallı vatandaşların olası bir depreme karşı korumak amacıyla risk taşıyan bölgelerde hayata geçirmiş olduğu “Deprem ve Yerinde Dönüşüm’ çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. ‘Deprem ve Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında Yakacık Çarşı Mahallesi Serdar Sokak üzerinde bulunan 14 blok ve 110 daireden oluşan Evin Sitesi’nin yıkım çalışmaları düzenlenen törenle başladı.

Törene Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün yanı sıra ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve site sakinleri katıldı.

Törende yapılan protokol konuşmaları sonrası iş makineleri yıkım çalışmalarına başladı.

Tören Sonrası inşaat yapım firmasının yetkisiyle görüşen Başkan Öz, yıkım çalışmaların izledi.

“KARTAL İLÇEMİZİ YÜKSELTMEMİZ LAZIM”

Kartal ilçesinde binaların yükseleceğini ve aralarda da sosyal alanların oluşacağını dile getiren Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Biz yükselerek etrafı boşaltmak zorundayız. Bizim sadece dikkat edeceğimiz şey, esen rüzgarın önüne perde olarak dikmemek gerekiyor. Makro klimayı bozmamak ve alanı genişletmek şartıyla bizim Kartal’ı yükseltmemiz lazım. Bu yapılan yıkımlar sonrası yüz tane daire yıkılacak ama yerine 200 tane daire gelecek” diye konuştu.

“NE OLURSA OLSUN BU BÖLGEYİ TERK ETMEYİN”

Vatandaşlara Yakacık bölgesinde ikamet etmeye devam etmeleri konusunda uyaran Başkan Öz, “Biz yerel yönetimler olarak sizlere diyoruz ki, bir metre iki metre neyse haklarınızdan fedakarlık edip bazı yerler yaratın ki aidatınızı da rahatlıkla ödeyin. Ama hiçbir surette bölgeyi terk etmeyin. ’Burası daha iyi oldu’ diye satıp bir başka yerlere gitmeyin. Adı üstünde çalışmalarımıza yerinde dönüşüm dedik, yani sizleri bu bölgelerden kaybetmek istemiyoruz. Burada daha iyi şartlarda daha güzel oturun istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DEPREMİ YAŞAYAN BİLİR, BEN ERZİNCAN’DA 80 SANTİMETRE İLERİDE BULUNAN ÇOCUĞUMA ULAŞAMAMIŞTIM”

Afganistan’da olan depreme dikkat çeken Başkan Öz konuşmasına şöyle devam etti:

“Bakın Afganistan’da deprem oldu, yani ne zaman olacağı belli değil. Birlik ve beraberlik içerisinde davranıp yerinde dönüşüm projesine katılarak çok iyi bir çalışma yaptınız. Depremi yaşayanlar iyi bilir, gürül gürül alttan gelen o sesi duyduğunuz zaman ürkersiniz. Ben bunu 1983 yılında Erzincan’da Kasım ayında yaşadım. 80 santimlik koridoru geçerek çocuğuma ulaşamadım. Yani işin özü bu yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyorum.”

Belediye yetkilileri yıkımına başlanan Evin Sitesi’nin bulunduğu alana 4 bloktan oluşan 220 konut inşa edilerek iki yıl içerisinde vatandaşlara teslim edilmesini planladıklarını vurguladı.
Kaynak: İHA