Dünya Sedef Hastaları Günü

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Sedef Polikliğinde, Dünya Sedef Hastaları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

ERÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Borlu, hastaların da katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada sedef hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak ve hastalara psiko sosyal destekte bulunmak için çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Hastaların sosyal izalasyona maruz bırakılmamaları ve bunun bulaşıcı bir hastalık olmadığının anlatılması için çaba sarf ettiklerini belirten Borlu, hastaları belirli zaman aralıklarında bir araya getirerek hem kaynaşmalarını sağladıklarını hem de sosyal birliktelik sağladıklarını kaydetti.

Sedef hastalarının birbirlerini görerek daha iyi anlayacağını ve bu hastalığı beraber yenebileceklerini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Borlu, bazı art niyetli kişilerin bu insanların umuduyla oynadığına işaret ederek, böyle kişilerle de mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Borlu, birçok kişinin tıbbi olmayan yöntemlerle hastaları kandırdığını, bu durumun da maddi ve manevi kayıplara neden olduğunu belirterek, "Özellikle son zamanlarda bitkisel adı altında çok yanlış uygulamalar oluyor ve bunların yan etkileriyle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Sonuçta geldiğimiz nokta da sedef hastalığıyla  ilgili çok iyi çok yeni çok başarılı tedavi yöntemleri var. Bu nedenle de biz tedavilerde gerçekten zorluk çekmiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA