Diyarbakır'daki DAEŞ Operasyonu

Operasyonda şehit olan polis memuru Gökhan Çakıcı'nın Çorum'daki babaevinde hüzün var

ÇORUM - Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü DAEŞ mensuplarının bulunduğu eve düzenlenen operasyonda şehit düşen polis memuru Gökhan Çakıcı'nın (22) Çorum'daki babaevinde yas var.

Çakıcı'nın Akkent Mahallesi'ndeki babaevine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve yetkililer şehit haberini anne Nurgül Çakıcı'ya verdi. Çorum Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışan baba Ergin Çakıcı ise görevi sırasında acı haberi aldı.

Acı haber üzerine akrabaları ve arkadaşları, şehidin babaevine geldi. Şehidin evinin balkonuna Türk bayrağı asılırken evin önünde 112 Acil Servis ekipleri bekletildi.

Şehit Çakıcı'nın, Tunceli'de kendisi gibi özel harekat polisi olan ve bir hafta önce eşinin doğum yapması üzerine Çorum'a izinli gelen ağabeyi Ersin Çakıcı da acı haber üzerine yıkıldı. İzinli olduğu sırada kardeşinin şehit haberini alan ağabey Çakıcı'yı Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görevli meslektaşları teselli etmeye çalıştı.

Dodurga Belediye Başkanı ve şehit Çakıcı'nın akrabası Mustafa Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada acı haberi sabah saatlerinde aldıklarını belirtti.

Çakıcı'nın yaklaşık 2 yıllık polis memuru olduğuna işaret eten Aydın, "İlk görev yeri de Diyarbakır'dı. Daha sonra eğitim alarak Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevlendirildi. Ağabeyi Ersin de şehidimiz Gökhan Çakıcı gibi özel harekat polisi olarak görev yapıyordu. O da izinli olarak geldiği babaevinde acı haberi aldı. Çok üzgünüz" dedi.
Kaynak: AA