ÖNDER'in Ankara Temsilciliği Açıldı

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğinin (ÖNDER) Ankara'daki ilk şubesi açıldı.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Emrullah İşler, ÖNDER Ankara temsilciliğinin açılışında, derneğin kendisi doğmadan 2 yıl önce kurulduğunu söyledi.

"Güzel işler aradan on yıllar, yüz yıllar geçtikten sonra da yaşıyor" ifadesini kullanan İşler, "Hep söylüyorum, bu milletin mayası İslam'dır, bu milletin mayasında Kur'an, İslam ahlakı vardır. Dolayısıyla zaman zaman bizi İslam'dan ayırmak isteyenler olmuştur. Kuran'ı yasaklayanlar, ezanı yasaklayanlar olmuştur. Ama maya sağlam olduğu için bunların hiçbirinin tutmadığını geçmişte çok gördük" dedi.

Darbecilerin ilk uzandığı yerlerin başında imam hatipler, Kur'an kurslarının geldiğine dikkati çeken İşler, 12 Mart muhtırasından sonra da imam hatiplerin orta kısmının kapatıldığını belirtti.

Bunun mağdurlarından birinin de kendisi olduğunu, imam hatipte okuma fırsatını yakalayamadığını dile getiren İşler, "Ama ağabeyim, kardeşim imam hatiplidir. O ara dönem bize vurdu, biz imam hatibe gidemedik ancak imam hatipli çok arkadaşımız oldu. Onlarla beraber büyüdük" diye konuştu.

Ankara'daki terör saldırısına da değinen İşler, "12 gün önce bir bomba patlatıldı. Bu bomba niçin patlatılmıştı? 78 milyonu hedef alıyordu. Türkiye'yi hedef alıyordu. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, önderliğini bozmak için çaba gösterenlerin bir operasyonuydu. Ama çok şükür milletimiz geçmişteki acılardan ders çıkararak bu tuzaklara düşmedi" değerlendirmesinde bulundu.

- "En eski sivil toplum kuruluşlarından biriyiz"

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da 1958'de kurulan derneklerinin, Türkiye'nin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı.

"İmam hatip okullarımızın meşru eğitim davasını savunan ve bunun için mücadele veren bir sivil toplum kuruluşuyuz" diyen Bekiroğlu, bu temsilciliği açarak, Ankara ve İstanbul'u buluşturduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, dualar eşliğinde şubenin açılışı yapıldı.

Törene, derneğin Ankara Şube Başkanı Mehmet Fatih Serenlioğlu, dernek üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA