Kırıkkale'de Aşure Etkinliği

Kırıkkale'de Helal ve Sağlık Gıda Platformu Kırıkkale İl Temsilciliği ve Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğinde halka ve esnafa aşure ikram edildi.

Hüseyin Kahya Parkı'nda açılan stantta platform üyeleri ve kulüp izcileri tarafından vatandaşlara ve çarşı esnafı ziyaret edilerek küçük yaştaki izciler tarafından aşure dağıtıldı.

Helal ve Sağlık Gıda Platformu Kırıkkale İl Temsilcisi Bahadır Zerenay, dağıtım sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel paketlerde hazırlanan aşureden vatandaşlara verilerek güzel bir etkinlikte bulunduklarını söyledi.

Platform olarak helal gıda çalışmaları kapsamında ülke genelinde birçok etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Zerenay, şunları söyledi:

"Ülkemizde birçok kişi ve sivil toplum kuruluşları tarafından önemli bir geçmişi olan aşure etkinliği, aynı zamanda kültürümüzde de olan doğal yiyeceklerden yapılan bir karışımdır. Günümüzde ismini dahi bilemediğimiz çeşitli suni katkı maddelerinden yapılan birçok yiyecek ve içecekler sürekli olarak çeşitli yönleri ele alınarak tartışılmaktadır. Ancak aşure bizim gelenek ve kültürümüzde olan ve içinde buğday, nohut, fasulye ve kuruyemiş gibi temel gıda maddelerinin yanı sıra birçok meyve ve kuruyemişin yer aldığı hoş ve damak tadı güzel bir yiyecektir. Bu etkinliğimizde her yaş grubundan birçok vatandaşımız standımıza gelerek hijyenik olarak özel paketlerde hazırladığımız aşuremizden tatmış oldu."

Kaynak: AA