Karacabey Longozuna İkinci Klip

Karacabeyli Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş, kişisel çabalarıyla ‘Karacabey Longozu diye bir yer var’ sloganıyla başlattığı sorumluluk projesi bugün ünlü isimlerin de desteğiyle yüz binlerce insana ulaşıyor.

Karacabey Longozuna İkinci Klip
Karacabey Longozunun kısa sürede tanıtılıp yerli ve yabancı doğa severlerin dikkatini çekmesini sağlayan Tüydeş, burada çektiği fotoğraflardan açtığı sergilerin yanı sıra hazırladığı tanıtım filmleriyle longozun bilinirliğini arttırıyor. İlk klibi 2 yıl önce hazırladığını belirten Tüydeş , “Amacımız longozda çekilen ekstrem kuş türleri ve manzaraları hoş bir müzikle buluşturarak insanların izleyebileceği hale getirmek. Televizyon dünyasının ünlü isimleri de videonun izlenme oranını arttırmak için kamera karşısına geçerek bu çalışmaya destek oldu. İlk klibimiz 1 ayda 400 bin kişiye ulaşmıştı. Bu kez hedefimiz ilk bir ayda yarım milyon tıklanma” dedi.

Amacının sadece Karacabey Longozu tanıtmak değil farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Tüydeş, "Avrupa’da örneği kalmamış Türkiye’de ise son 4 örneğinin en büyüğü. Longoz özelliğine birebir sahip 1300 hektarlık bir alandan bahsediyoruz. Son günlerde ülke gündeminde de yer bulmuş durumda" diye konuştu

İkinci klibin müziğini ise yine Karacabeyli sanatçı Samet Çelebi’nin bestelediği ‘Bir Yer Var Orda’ adlı şarkısını longoz için yeniden uyarladığını dile getiren Alper Tüydeş, Issız Adam filmiyle nam salmış Cemal Hünal, Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler, Arka Sokaklar dizisinin sevilen oyuncusu İlker İnanoğlu, Yıldıray Şahinler, Özge Özpirinçciler, Nur Fettahoğlu, İpek Karapınar, Burak Yamantürk, Engin Öztürk, Ceyda Tepeliler, Tuncay Kaynak, şarkıcı Kutsal ve Hatay Medeniyetler Korosu’nun yer aldığını ifade etti.

Kaynak: İHA