İzmir'de Adam Kaçırma İddiası

Alacaklarını tahsil etmek için bir işletme sahibini silah tehdidiyle kaçırarak mezar kazdırdıkları, daha sonra eşini kaçırarak bir evde alıkoydukları öne sürülen 4 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı

İzmir'de alacaklarını tahsil etmek için bir işletme sahibi ve eşini silah tehdidiyle kaçırarak alıkoyduğu öne sürülen 4 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kemalpaşa ilçesi Kuyucak Mahallesi'nde bir işyerinde silahlı kişilerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, işletme sahibi M.T'yi tehdit eden H.A, İ.T. ve H.T'yi gözaltına aldı.

İşletme sahibi M.T. ekiplere, zanlıların, bir süre önce yaptıkları ticaret sonrasında alacakları olan 300 bin lirayı tahsil etmek için kendisini silahla tehdit ederek kaçırdıklarını, elleri ve ayakları bağlı şekilde Narlıdere ilçesindeki ormanlık alana götürerek mezar kazdırdıklarını söyledi. Parayı ödemek için zaman istemesi üzerine zanlıların kendisini serbest bıraktığını belirten M.T, bu kez eşi B.T'nin kaçırıldığını anlattı.

B.T'nin, H.T'ye ait Buca'daki bir evde tutulduğunu belirleyen jandarma ekipleri, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak düzenlediği operasyonla, B.T'yi kurtardı. Operasyonda, B.T'yi evde tutan zanlılardan H.T'nin eşi M.T. gözaltına alındı.

Ekipler, zanlıların araçlarında yaptıkları aramada, 4 tabanca, 2 av tüfeği, bu silahlara ait 82 mermi ve 1 hard disk ele geçirdi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından zanlılar, "silahlı tehdit ve kişiyi özgürlüğünden mahrum bırakma" suçlarından, Kemalpaşa adliyesine sevk edildi.

Zanlılardan M.T, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen H.A. ve H.T. tutuklandı. İ.T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan H.A. ve H.T'nin terör örgütü El Kaide üyesi olmak suçundan sabıkaları bulunduğu, olayla ilgili olarak 1 kişinin de arandığı öğrenildi.
Kaynak: AA