'Ali Baba Ve 40' Operası Sahnelendi

Eser, 1991'den bu yana Türkiye'deki tüm operalar tarafından Türkçe olarak sahnelenmiş, dünya opera evleri repertuvarına girmiş ilk Türk operası özelliğini taşıyor

ANTALYA - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, bestesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada'ya ait iki perdelik "Ali Baba ve 40" operasının bu sezon ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Haşim İşcan Opera Sahnesi'nde gösterimi yapılan eserin librettosunu Tarık Günersel yazdı. Eserin yönetmenliğini ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Mehmet Yılmaz üstlendi.

"Ali Baba ve 40" operası, 1991'den bu yana Türkiye'deki tüm operalar tarafından Türkçe olarak sahnelenmiş, dünya opera evleri repertuvarına girmiş ilk Türk operası özelliğine sahip.

Türk müziğinin coşku, neşe ve dinamizm imkanlarını ustaca ortaya koyan eserin orkestra yönetmenliğini Tolga Taviş, koro yönetmenliğini Mahir Seyrek, dekor tasarımını İsmail Dede, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, koreografisini Kürşat Kılıç ve ışık tasarımını Fuat Gök yaptı.

Opera, pazartesi ve çarşamba günü de Haşim İşcan Opera Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak.
Kaynak: AA