AK Parti'nin Adana Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "13 yıl önce devraldığımız umutsuzluklar ülkesini hep birlikte bugünlere, ışıl ışıl parlayan Türkiye Cumhuriyeti'ne dönüştürdük. Geçmişte siyasetçiler sorumsuzluklarıyla Türkiye'yi toptan bir enkazın eşiğine getirmişlerdi. Onlar büyük düşünmediler, küçük düşündüler. Nefislerini, şahsi ihtiraslarını düşündüler. Türkiye'yi iflasın eşiğine getirdiler ama biz Türkiye için her zaman alnımızın teriyle, gözümüzün yaşıyla, zihnimizin berraklığıyla, yüreğimizin derinliğiyle düşündük" dedi.

AK Parti'nin Adana Mitingi
Davutoğlu, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde Adanalılara hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, meydandaki coşkuya dikkati çekerek, Adanalılar ile gurur duyduklarını, öncü şehir Adana'nın her zaman olduğu gibi bugün de önde yürüdüğünü söyledi.

Adana'nın ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Davutoğlu, halk edebiyatında çığırlar açan Karacaoğlan'a da selam sundu.

Alandaki gençlerin "Gençlik hocasının yanında" sloganları üzerine Davutoğlu, "Gençler, 1 Kasım’a hazır mıyız? Yeni bir demokrasi şölenine hazır mıyız? İnşallah '1 Kasım'da iş başına' demeye hazır mıyız? Siz bu mesajı verin, 2 Kasım sabahı bıraktığımız yerden iş başı yapacağız" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Toros Dağları’nın çocuğu olduğunu, Torosların salamı ile Adana’ya geldiğini belirterek, "Adana, Çukurova demektir. Üretim, alın teri, helal rızk, bereket demektir. Çukurova dediğinizde Türkiye’nin neresinde yaşarsanız yaşayın mümbit ve bereketli topraklar gelir aklınıza. Adana sanayi, tarım, kültür, spor, sanat ve edebiyatta her zaman en öndedir. Fatih Terim hoca da Adanalı. Adana sporda da öncü" diye konuştu.

Davutoğlu, "Adana olmadan seçim kampanyası olmaz" diyerek şehre geldiklerini, AK Parti'nin, Torosların, zirvelerin hemen önündeki Akdeniz'in partisi olduğunu dile getirdi.

Yeşilin, dağların zirvesinden Akdeniz'e açılan kapının partisi olan AK Parti'nin büyük hedeflerle bugünden geleceğe yürüdüğünü vurgulayan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yürüyüşümüzde Adana yine önlerde koşacak, yine bölgenin yıldızı olacak. Türkiye büyük bir ülke. Büyük bir iş gücümüz var. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Bugün Türkiye denildiğinde kimsenin aklına kriz, yoksulluk, yolsuzluk ve istikrarsızlıklar gelmiyor. Kimsenin aklına kaos gelmiyor. 13 yıl önce devraldığımız umutsuzluklar ülkesini hep birlikte bugünlere, ışıl ışıl parlayan Türkiye Cumhuriyeti'ne dönüştürdük. Geçmişte siyasetçiler sorumsuzluklarıyla Türkiye'yi toptan bir enkazın eşiğine getirmişlerdi. Türkiye'yi yönetilemez hale getirmişlerdi. Onlar büyük düşünmediler, küçük düşündüler. Nefislerini, şahsi ihtiraslarını düşündüler. Türkiye'yi iflasın eşiğine getirdiler ama biz Türkiye için her zaman alnımızın teriyle, gözümüzün yaşıyla, zihnimizin berraklığıyla, yüreğimizin derinliğiyle düşündük. Onlar dediler ki, 'Türkiye başka ülkelerle rekabet edemez. Türkiye’nin batısı ile doğusu aynı anda gelişemez. Her şehirde üniversite, organize sanayi bölgesi olmaz. Her şehirde duble yol olur mu?' dediler. Türkiye'yi IMF'ye mahkum zannettiler."

Davutoğlu, miting alanındaki bir çocuğun platforma çıkartılmak istenmesi üzerine  Adana'nın çocuğunun, bebeğinin bile öncü olmak istediğini dile getirdi.

Adanaspor ve Adana Demirspor'un logo ve isimlerinin yer aldığı boynundaki atkıyı vatandaşlara gösteren Davutoğlu, "Ayrım yapmıyoruz. Kardeşçe, centilmence mücadele ederler inşallah. Adana derbisi de hayırlı olsun" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA