Kartal'da Yerinde Dönüşüm Devam Ediyor

Kartal Belediyesi, risk altında bulunan eski yapıların yenilenmesi için başlatmış olduğu ‘Deprem ve Yerinde Dönüşüm’ çalışmalarına devam ediyor. Sahil Sitesi’nin yıkım törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “5 blok yerine 2 blok yapıp, köy kültüründeki gibi vatandaşların bir araya geleceği sosyal alanlar oluşturacağız” dedi.

Kartal Belediyesi, vatandaşların olası bir depreme karşı korumak amacıyla risk taşıyan bölgelerde hayata geçirmiş olduğu ’Deprem ve Yerinde Dönüşüm’ çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. ‘Deprem ve Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında Kordonboyu Mahallesi Zambak Sokak üzerinde bulunan 5 blok ve 76 bağımsız bölümden oluşan Sahil Sitesi’nin yıkım çalışmaları düzenlenen törenle başladı.

Törene Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve site sakinleri katıldı.

Törende yapılan protokol konuşları sonrası binaların balkon kısımlarından yıkım çalışmaları başladı.

Tören Sonrası inşaat yapım firmasının yetkisiyle görüşen Başkan Öz, yıkım çalışmaların izledi.

“BU DÖNEM SONUNDA VATANDAŞLARIMIZI SAĞLAM KONUTLARA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kartal’ın her geçen gün daha da değiştiğini ve güzelleştiğini söyleyen Belediye Başkanı Altınok Öz, “Kartal değişiyor, dönüşüyor. Bugün bir yıkımı daha gerçekleştirmek için çalışmalar başladık. Bu projede sağlam güvenli bir binada daha halkımızı oturtmayı amaçladık. Bu dönem sonunda inşallah yüz bin insanı sağlam bir konuta yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Kartal’da ki risk diye bilinen yerde dönüşümün olması bana daha bir keyif verdi” dedi.

“KARTALDA BİNALAR YÜKSEK OLACAK VE VATANDAŞLAR İÇİN SOSYAL ALANLAR YAPILACAK”

“Binaları yüksek yapıp, vatandaşlarımıza sosyal alanlar oluşturmayı planlıyoruz” diyen Başkan Öz, “Mevcut emsallerle ya alana yayılacaksınız, ya da yüksek binalar yapıp sosyal alanlar yaratacaksınız. Biz Kartal Belediyesi olarak hem yükseleceğiz, hem de halkımıza sosyal alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Kartal Anadolu yakasının merkezi ilanı edildi. Dolayısıyla bir şehrin merkezi olarak gösterilen bir yerin villa tarzı alçak binalarla donatılmaması söz konusu bile olamaz” diye konuştu.

“KÖY KÜLTÜRÜMÜZÜ MODERNİZE EDEREK HAYATIMIZA SOSYAL HAYATIMIZA SUNACAĞIZ”

“Köy kültürünü modernize ederek hayatımıza sunmak istiyoruz” diyen Başkan Öz, “Sosyal demokratların hedefleri arasında kendi kültürlerini modernize ederek yaşamaya devam ederler. Yani bizim kültürümüzde köy meydanı vardır ve erkekler orada toplanırlar, köydeki çeşme başında kadınların buluşma yeridir. İşte biz bu kültürü nasıl yapabiliriz diye düşündük ve çalışmalara başladık. Yani böyle alanlarda 5 blok yerine 2 blok yapıp sosyal alanı genişletmek istiyoruz. Bu blokların arasında oluşacak boşluklara da sosyal tesisler oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA