DAEŞ İle Mücadele

ABD Savunma Bakanı Carter, Kerkük yakınındaki rehine kurtarma operasyonu benzeri baskınların daha fazla yapılabileceğini bildirdi

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Irak'ta DAEŞ'e karşı düzenlenen ve bir Amerikan askerinin ölümüne yol açan rehine kurtarma operasyonunun ardından bu tür baskınların daha fazla yapılacağını söyledi.

Carter, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, Kerkük yakınlarındaki Havice ilçesinde hapishane olarak kullanılan binaya önceki gece düzenlenen ve 70 kişinin kurtarıldığı operasyondan sonra olay yerinde terör örgütüyle ilgili elde edilen bilgilerin istihbarat açısından önemli olduğunu belirtti.

Carter, "Bu tür baskınları daha fazla yapacağımızı bekliyorum. Bunun nedenlerinden biri çok fazla şey öğreniyorsunuz. Çünkü oradaki belgeleri, elektronik malzemeyi topluyorsunuz. Ayrıca, orada uzun süre geçirmiş 70 kişi var" dedi.

Tüm bunların değerli istihbarat sağlayacağını ifade eden Carter, Amerikan askerlerinin bölgede DAEŞ'e karşı operasyonlara danışmanlık, yardım ve eşlik ettiğini, muharip rol üstlenmeyeceklerini vurguladı.

Carter, iki hafta önce Suriye'nin kuzeyinde Suriyeli Araplar olarak tanımladıkları muhalif güçlere ABD'nin yaptığı yardım konusuna da değindi. Yardımın ve muhaliflere verilen hava desteğinin stratejilerinde bir değişiklik anlamına gelmediğini vurgulayan Carter, bunların Suriyeli Arap Koalisyonu savaşçılarının DAEŞ'in merkezi olarak bilinen Rakka kentine düzenleyecekleri zorlu hamlesine hazırlandıkları bir aşamada gönderildiğini belirtti.
Kaynak: AA