Başbakan Davutoğlu İzmir mitinginde konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir Bergama mitinginde konuştu. Davutoğlu "Hani birilerinin katil dediği devlet var ya müşfik bir devlet. Çocuklara akıllı tahtaları veriyoruz. Üniversiteye gittiği zaman her birine yurt imkanı veriyoruz. İş kurmak istiyorsa 50 bin lira veriyoruz." dedi.

Başbakan Davutoğlu İzmir mitinginde konuştu
Başbakan Davutoğlu İzmir mitinginde konuştu
İzmir Bergama mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Hani birilerinin katil dediği devlet var ya müşfik bir devlet. Çocuklara akıllı tahtaları veriyoruz. Üniversiteye gittiği zaman her birine yurt imkanı veriyoruz. İş kurmak istiyorsa 50 bin lira veriyoruz. Ben bir yere girip çalışacağım diyorsa, o iş yerine diyoruz ki bir yıl maaşını biz vereceğiz. Her gün bu ülkeyi daha ileriye doğru taşıyacağız. Yeter ki birliğimiz, kardeşliğimiz bozulmasın.Asgari ücreti 1300 TL yapacağız, taşeron işçinin de sorunlarını çözeceğiz.Hiçbiri Mehmetçiğimiz terörle mücadele ederken elini taşın altına sokmadı.' dedi.

DÜNYAYI TİTRETEN 3 PROJE


Dünyayı titreten 3 proje ile yolumuza devam ediyoruz. Anavatandan yavru vatana deniz üzerinden su götürüyoruz. Bu dünya tarihine geçecek bir proje. İşte Yeni Türkiye bu, işte cumhuriyetçilik bu, işte milliyetçilik bu.

Geçen hafta Kazakistan'dan 4B Türk uydusunu gönderdik. İstanbul dünyanın en büyük havalimanına sahip olacak. Geçmiş medeniyetlerin izleriyle dolu Bergama'yı selamlıyorum. İzmir'in insanları sıcaktır. Türkiye daha özgür, yenilikçi bir ülke olmaya doğru ilerlerken İzmir en büyük destekçisidir. 1 Kasım'da yeni bir demokrasi zaferi yazmaya var mısınız ?
Tankların hepsini dışardan alıyorduk İMF'ye borçluyduk. Şimdi ise kendi savaş uçağını kendi helikopterini yapan bir Türkiye var. 2012 den sonra krizler, kaos gitti yeni Türkiye geldi Demokrasi geldi. Türkiye için hiç bir şey yapamaz dediler şimdi her şeyi yapıyoruz. Türkiye'yi laik olduğu şekilde Dünyanın en güçlüleri arasına sokacağız.

Bize diğer ülkeleri arkadan takip etmek, bize borç almak yakışır mı?

TÜRKİYE'Yİ UÇURUMUN KENARINDAN ALIP, İSTİKRARA ULAŞTIRDIK

Biz iktidara geldiğimizde bu memleketin TSK, bütün mühimmatını dışarıdan alıyordu. IMF'ye borçlu durumdaydık. Şimdi artık kendi milli piyade tüfeğini yapan Türkiye var, kendi uçağını yapan Türkiye var. 2002'den sonra Türkiye bambaşka bir ülke oldu, krizler ülkesi gitti. Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp, güvene ve istikrara ulaştırdık.

Çocuk doğduğu anda ilk çocuk 300 ikinci çocuk 400 üçüncü çocuğa 600 TL takıyoruz. Çalışan kadınlara yarı zamanlı çalışma hakkı veriyoruz. Okula gelen çocuğun kitaplarını veriyoruz. Devletle milleti buluşturduk.

Çiftçilerimizi unutmadık. Yemlere KDV yok. İşletme büyüklüğü 5 dekarın altında olan çiftçilerimize destek olacağız. Köylerde yaşayan gençlerimiz için iş imkanı sağlayacağız. Hem köyde kal hemde tarımsal desteklerle bu toprakları besle diyeceğiz. Bütün vergileri kaldırıyoruz. Asgari ücreti 1300 TL yapıyoruz.