Asmmmo Aşure Etkinliği

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, “Geçmişte olduğu gibi bugün de ’Her türlü farklılıkların uyum içerisinde ortak bir tada katkı sağladıkları’ gibi Aşure de birlikte yaşama kültürümüz için büyük bir ilham kaynağıdır" dedi.

ASMMMO, Muharrem ayı dolayısıyla oda binası önünde aşure dağıtım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında ASMMO Başkanı Mehmet Okkalı vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı.

Muharrem ayının anlam ve önemini değinen Okkalı, "Muharrem ayının ve Aşure’nin dinler tarihinde önemli bir yeri vardır. Dinimizce de kutsal kabul edilen Muharrem ayının kelime anlamı da ’Haram kılınmış, hürmete layık ay’ demektir. Bu ay içerisinde insanlar için manevi müjdelerle olmakla birlikte, tarihe derin izler bırakan acı olayların da yaşandığı zamanlara sahne olunmuştur. Bu kutsal ayın 10. günü, Aşure Günü’dür. Hem kendine has kutsiyeti, hem de İslam tarihinin en acı olaylarından biri olan Hz. Hüseyin efendimizin şehadeti ile sona eren ve bütün Müslümanları üzen Kerbela olayının gerçekleşmiş olması nedeniyle, her yıl buruk bir şekilde yaşanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"AŞURE BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜMÜZ İÇİN BÜYÜK BİR İLHAM KAYNAĞIDIR"

Her dinin kendine özgü ve diğer zamanlardan farklı kabul ettiği, gün veya ayların olduğunu belirten Okkalı, "Paylaşma, dayanışma ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin sembolü olan Aşure, milletimizin, asırlardır sürdürdüğü müstesna geleneklerden biridir. Geçmişte olduğu gibi bugün de ’Her türlü farklılıkların uyum içerisinde ortak bir tada katkı sağladıkları’ gibi Aşure de birlikte yaşama kültürümüz için büyük bir ilham kaynağıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA