AK Parti'nin Buca Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti dışında kimsenin meydanlarda olmadığını belirterek, "Bizden başka meydanları dolduran var mı? Mertçe meydanlara çıkan var mı? 'Biz meydanları teröristlere bırakmayız' diyerek meydanları millet aşkıyla dolduran var mı? Hepsi kenara çekildiler. Geride bir tek biz varız, biz olacağız. Kimsenin olmadığı yerde AK Parti, Türkiye'nin her yerinde olacak" dedi.

Davutoğlu, Buca Pazaryeri'ndeki mitingde yaptığı konuşmada, İzmir'in ufuk, binbir güzellikler şehri, efeler diyarı, Ege sahillerinin kalbi olduğunu belirterek, bütün İzmirliler'i selamladı.

İzmir'in Ege'nin incisi Türkiye'nin gözbebeği, düşman çizmesine geçit vermeyen şehir olduğunu, bu mukaddes ülkenin vatan oluşunda İzmir'in, İzmirlilerin hissesinin büyük olduğunu belirten Davutoğlu, İzmir'in ufuk şehri olduğunu gören Mustafa Kemal Atatürk'ün genç cumhuriyetin kalkınma hamlesini İzmir İktisat Kongresi'yle bu kentte başlattığını, o gün bugündür ilin Türkiye'nin kalkınmasında öncü rol oynadığını vurguladı.

Konuşmasında İzmir'in ilçelerini, Bucaspor, Karşıyaka, Göztepe, Altay ve kentin takımlarını, vatanın işgal tehlikesi altına düştüğünde ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'i, Akdeniz'i bir Türk gölü haline getiren Osmanlı leventlerini, efeleri, Çakıcı Mehmet Efe'yi, selamlayan Davutoğlu, "İzmir, hem istiklalimizin hem istikbalimizin sembol şehridir. İzmir, dünya şehridir. Hem Akdeniz hem Ege sahillerindeki güzelliklere aşina olan herkesin rüya şehri İzmir'dir" dedi.

Mitinge katılanların coşkulu tezahüratları üzerine Başbakan Davutoğlu, "Siz 1 Kasım'ın akşamını şimdiden haber veriyorsunuz. 1 Kasım'da bu gür sesi İzmir'den yükseltiyor muyuz İzmirliler, Buca'dan yükseltiyor muyuz. İşte bunun için buradayız. Yağmur demedik, akşam demedik sizlerle buluştuk. Sizler de bu meydanları doldurdunuz. Allah sizden razı olsun. Bu muhabbetimizi daim etsin. İzmir hem Mustafa Kemal'i, hem Adnan Menderes'i bağrına basmıştır. Hem cumhuriyeti hem demokrasiyi kucaklamıştır" diye konuştu.

-29 Ekim tatili

Gelecek günlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanacağını, 30 Ekim'i tatil ilan ettiklerini ifade eden Davutoğlu, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla 1 Kasım demokrasi bayramını zaferle taçlandıracak mıyız. Cumhuriyete sahip çıkan AK Parti kadrolarını demokrasiye siper olan AK Parti kadrolarını tekrar 'tek başına iş başına' diyerek destekleyecek miyiz? Söz mü? Ne diyeceğiz, 'Tek başına iş başına' İşte 3 Kasım 2002'de tek başına iş başına demiştik Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte. Şimdi de tekrar 'tek başına iş başına' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugün Bergama'da olduklarını, yoğun bir yağış altında Bergamalılarla buluştuklarını, yarın Ödemiş'te olacaklarını, dün Şanlıurfa'da, daha önce Van'da, daha önce Trabzon'da, Bursa'da, Kocaeli'de, Manisa'da, Samsun'da olduklarını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Velhasıl Türkiye'nin her yerindeydik. Her yerinde olacağız. Bakın bizden başka meydanları dolduran var mı? Mertçe meydanlara çıkan var mı? 'Biz bu meydanları teröristlere bırakmayız' diyerek meydanları millet aşkıyla dolduran var mı? Hepsi kenara çekildiler. Geride bir tek biz varız biz olacağız. Kimsenin olmadığı yerde AK Parti Türkiye'nin her yerinde olacak."

İzmir'i ilçeleriyle birlikte dört başı mamur küresel bir şehir yapacaklarını, Türkiye'nin her geçen gün daha güçlü, daha zengin, daha özgür, daha mutlu, daha başı bir dik olacağını, her yerde al bayrağın dalgalanacağını dile getiren Davutoğlu, Vanlıların selamını İzmirlilere iletti.

Ülkenin doğusu ile batısına da aşık olduklarını, türkülerde İzmir'le Van'ı birlikte andıklarını ifade eden Davutoğlu, ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın hedeflerini, ideallerini, istikametlerini asla yitirmeyeceklerini vurguladı.

Her bir insanı, her bir canı muhabbetle sevdiklerini, bugünün Muharrem ayının 10. günü olduğunu, Kerbela şehitlerinin anıldığı gün olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hazreti Hüseyin'i, şehitlerin serdarı hazreti peygamberin torunu gül kokulu, reyhan kokulu Hazreti Hüseyin'i rahmetle anıyoruz. Biz AK Parti siyaseti olarak, Hüseyni siyaseti takip ediyoruz. Dünyanın her yerinde zalimlere karşı, Yezidlere karşı dimdik ayaktayız, ayakta olacağız. Nerede bir zalim varsa, nerede o zalimin baskı altında tuttuğu mazlum varsa biz her zaman mazlumların yanında zalimlerin karşısında olduk, karşısında olacağız. Allah Kerbela şehitlerinin ehlibeyt derecelerini ali kılsın. Bizleri şefaatlerine nail eylesin."

Van depreminin 4. yılı dolayısıyla, 23 Ekim 2011'deki depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Davutoğlu, 1999'da Türkiye'nin en gelişmiş bölgesi Marmara'da deprem olduğunda Ankara'daki devletin Marmara'ya, Gölcük'e, Kocaeli'ne, Sakarya'ya ulaşamadığını, oradaki yaraları saramadığını, günlerce enkaz altında cenazelerin kaldığını ifade eden Davutoğlu, "Yıllarca hiçbir konut sahibi olamadılar ama biz AK Parti iktidarında Van'da deprem olduktan sonra 1 yıl içinde yepyeni bir Van inşa ettik. 17 bin 843 konut inşa ettik. İşte bu AK Parti farkı" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA