Vali Çınar'ın Ahlat Ziyareti

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ahlat ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Vali Çınar'ın Ahlat Ziyareti
Sabah saatlerinde ilçeye gelen Vali Çınar, Hükümet Konağı önünde Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve daire amirleri tarafından karşılandı. Daha sonra kaymakamlık makamına geçen Vali Çınar’a Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından ilçenin genel durumu hakkında kapsamlı bir brifing verildi.

Kaymakamlık ziyareti sonrası beraberindeki kurum amirleri ile birlikte yürüyerek Ahlat Belediyesi’ne geçen Vali Çınar, yol güzergâhında bulunan Ulu Cami avlusunda vatandaşlar ile birlikte oturup çay sohbeti yaptı. Öte yandan cami avlusunda Vali Çınar’ı çiçeklerle karşılayan Ahlat Sporlu futbolcular ve yönetim kadrosu ise, Vali Çınar ile bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Daha sonra Ahlat Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Çınar’a, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından belediye hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Başkan Çoban, ziyaretin anısına Vali Çınar’a Ahlat çini örneklerinden bir vazo hediye etti.

Belediye ziyareti sonrası Ahlat Belediyesi tarafından yaptırılan AVM inşaatında incelemede bulunan Vali Çınar, akabinde Ahlat Ziraat Odası’na geçti. Burada kendisine ikram edilen fırında patatesten yiyen Vali Çınar, Ahlat patatesinin tadının çok güzel olduğunu ifade etti.

Daha sonra Ahlat Belediyesi tarafından yapılan yatırımları inceleyen Vali Çınar, son olarak eski kaymakamlık lojmanından Kur’an kursuna dönüştürülen binasında incelemelerde bulundu.

Ardından Saka köyüne geçerek patates hasadına katılan Vali Çınar, çiftçilerle ve hasat yapan işçilerle de sohbet ederek ziyaretini sonlandırdı.
Kaynak: İHA