Üniversite Tercih Fuarı Açıldı

2016 yılı ÖSS süreci başlarken, Malatya’da da birçok özel üniversitenin katıldığı Üniversite Tercih Fuarı açıldı. Fuara katılan Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç, bu yıl ÖSS’ye 2,5 milyon civarında adayın başvurmasını beklediklerini söyledi.

Üniversite Tercih Fuarı Açıldı
Kongre Kültür Merkezi’nde açılan fuara Türkiye’nin değişik illerinden çok sayıda özel üniversite katılarak, öğrencilere tanıtım yaptı. Özellikle lise son sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, her üniversite sunumlarla kendi okulları ve tercihler konusunda öğrencilere geniş bilgiler sundu.

Fuara katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi tercih platformu olan Üniversite Tercih Merkezi(UTM) Direktörü Burak Kılanç’ta gerçekleştirdiği sunum ile ÖSS sürecine ilişkin detaylı bilgiler verdi. 2016 yılının ÖSS sürecinin başladığını belirten Kılanç, bu sürecin ilk önemli halkasının ise Ocak ayının başında gerçekleşecek olan başvurular olduğunu vurguladı. Bu yıl 13 Mart’ta YGS ve iki hafta sonra ise LYS oturumlarının gerçekleştirileceğini kaydeden Kılanç, sonuçların ise bu yıl biraz gecikmeli olarak 18 Temmuz’da açıklanacağını dile getirdi.

Er yerleştirmelerinde dikkate alınacak olması ile 2016 yılının Eylül ayına kadar ÖSS sürecinin devam edeceğini belirten Kılanç, bu yılın ise diğer yıllara göre farklı olduğunu vurguladı. Bu yıl dershanelerin olmadığını ve bu nedenle de dershanelerin olmadığı bir ortamda üniversite sınavına gidileceğini belirten UTM Direktörü Kılanç, bunun yansımalarının ise ileri ki aylarda görüleceğini belirtti.

Bunun yanı sıra bu yıl 4+4+4 yani 12 yıllık zorunlu eğitimin de ilk defa mezun vereceğini aktaran Kılanç, bu sistemin de defa mezun vermesi ile üniversiteye başvuru sayısında 300-400 bin arasında lise mezunu artışı beklediklerini kaydetti.

Tüm bunlar göz önüne alındığında bu yıl yaklaşık 2,5 milyon civarında adayın başvuru yağmasını beklediklerini ifade eden Kılanç, “Tabi adayların YGS’ye ve LYS’ye şimdiden düzenli çalışması gerekiyor. Bununla ilgili eğer lisede okuyorlarsa rehberlik hocalarına başvurarak hedeflerine göre hangi puan türüne odaklanıyorsa, o puan türüne en çok katkı sağlayacak dersleri tespit edip zamanlarını buna göre bölmelerinde fayda olacağı kanaatindeyim” dedi.

Üniversiteye hazırlık sürecinin uzun soluklu ve zor bir süreç olduğunu dile getiren Kılanç, odaklanma ve sürekli çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Bu süreçte pes etmemenin önemine değinen Kılanç, “Sanki bir maratona çıkmış gibi her bir dakikasını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Esasında hedefleri belirleyip başkaları ne yapıyor diye çok fazla takılmadan insanın kendi kendisine çok kararlı bir şekilde çalışması başarının anahtarlarından bir tanesi” ifadelerini kullandı.

ÖSYM ve YÖK’ün bir takım yönlendirici çalışmalarının olduğunu da ifade eden Kılanç, Malatya’da bulunmalarının sebebinin ise Üniversite Tercih Merkezi (UTM) olduğunu söyledi.



UTM’nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi tercih platformu olduğunu belirten Kılınç, “Geçen sene yapmış olduğumuz çalışmalarda Türkiye genelinde de oldukça ilgi çekti. Bu çerçevede Üniversite tercih fuarlarında bulunup gençlere bilgi vermeye çalışıyoruz. Bu internet tabanlı bir uygulama. www.universitetercihmerkezi.com sitesi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi sitesidir. 2016 yılındaki terfih sürecinde adaylar bu siteye girerek burada her türlü nitelikli bilgiye ve işlerini kolaylaştırıcı bilgisayar programlarına ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA